Zdrowe jedzenie jest dobre – przerwy w jedzeniu są jeszcze lepsze!
Liczne badania naukowe potwierdzają, że tymczasowe przerwy w jedzeniu zapewniają leczniczy efekt. Dzięki tej książce poznasz techniki i programy żywieniowe, które mają moc uzdrawiania. Dowiesz się jak bez uczucia głodu chronić naczynia krwionośne przed arteriosklerozą, odciążyć serce i obniżyć ciśnienie krwi. Przerwy w jedzeniu poprawiają przemianę materii, a wątroba, pęcherzyk żółciowy i nerki pracują bardziej efektywnie. Zredukowany czas spożywania posiłków wpływa też korzystnie na mózg i układ nerwowy.
Przerwy w jedzeniu pomogą Ci pozbyć się wielu dolegliwości
Opisane przez Autorów programy odżywiania oddziałują bezpośrednio na nasz genom w jądrze komórkowym. Ryzyko zwyrodnienia komórek i powstania nowotworu obniża się dzięki poprawionej ochronie przed wolnymi rodnikami. Lista dolegliwości, od których można trzymać się z dala stosując fazową rezygnację z pożywienia i zdrowemu sposobowi odżywiania jest prawie nieograniczona.
Oczyść ciało i umysł
Szczegóły
Tytuł: Przerwy w jedzeniuAutor: Claus Muss
Wydawnictwo: Vital
ISBN: 9788365846747
Języki: polski
Rok wydania: 2020
Ilość stron: 208
Format: 14.5x20.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.26 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Ocet jabłkowy
Oficyna Wydawnicza ABA
Mindfulness. Trening uważności z płytą CD
Samo Sedno
Czytanie z chmur
Jak przewidywać pogodę
Jak przewidywać pogodę
Alma-Press
Masaż klasyczny kręgosłupa
Literat
Terapeutka
Albatros
Prawo autorskie dla fotografów
Od.Nowa