150 wspaniałych przepisów znad Morza Śródziemnego, w których odtwarzamy smaki, aromaty i barwy słonecznych pejzaży.
Dania słodkie i pikantne, tradycyjne i nowoczesne
Przepisy na przystawki, zupy, dania warzywne, sałatki, ryby i owoce morza, potrawy mięsne, z drobiu i dziczyzny, wypieki z mąki, nasion i ziaren, desery i łakocie.
Barwne fotografie przy każdym przepisie ułatwiają przygotowanie, a wspaniałe zdjęcie gotowej potrawy zachęca do kucharzenia
Szczegółowy wstęp opisuje wygląd i zastosowanie wszystkich składników potrawy
Szczegóły
Tytuł: Kuchnia śródziemnomorskaAutor: Clark Jacqueline, Farrow Joanna
Wydawnictwo: Arkady
Kod paskowy: 9788321341057
ISBN: 8321341055
Tytuł oryginału: A TASTE OF THE MEDITERRANEAN
Język oryginału: angielski
Tłumacz: Raczko - Runkiewicz Inga
Języki: polski
Rok wydania: 2004
Ilość stron: 256
Format: 23.3x30.2cm
Oprawa: Twarda