Pomidora znamy dzięki Kolumbowi. Trudno uwierzyć, że początkowo był uważany za roślinę trującą, hodowano go wyłącznie dla ozdoby. Dziś jest jednym z najchętniej spożywanych warzyw. Idealny do sałatek i na kanapki. Jest pyszny także po obróbce cieplnej, np. w postaci gęstego sosu czy zupy kremu. Do tego ma dużo wartości odżywczych, zawiera m.in. potas i likopen, który jest cennym przeciwutleniaczem.Zapraszamy na jedyny w swoim rodzaju festiwal dań z pomidorem w roli głównej. Proponujemy świeże sałatki, zimne i ciepłe przekąski, zupy, sosy oraz napoje, np. sałatkę caprese w nowej odsłonie, gazpacho, makaron z sosem arrabiata i domowy keczup. Zapewniamy, że dzięki naszym przepisom pomidor nigdy ci się nie znudzi.
Szczegóły
Tytuł: Pomidor Celebryta wśród warzywWydawnictwo: Olimp Media
ISBN: 9788377071946
Języki: polski
Rok wydania: 2020
Ilość stron: 192
Format: 16.5x22.0cm
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
Waga: 0.485 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Nobel dla papryki
Studio Emka
Kulisy Kulinarnej Akademii
Editio
Kuchnia miłosna
Afrodyzjaki
Afrodyzjaki
Dragon
Czekolada 30 smakowitych przepisów
Olesiejuk
Skarbnica zdrowia owoce świata
Printex
Pij zielone
Buchmann
Chleb domowa piekarnia
Pascal