Pomidora znamy dzięki Kolumbowi. Trudno uwierzyć, że początkowo był uważany za roślinę trującą, hodowano go wyłącznie dla ozdoby. Dziś jest jednym z najchętniej spożywanych warzyw. Idealny do sałatek i na kanapki. Jest pyszny także po obróbce cieplnej, np. w postaci gęstego sosu czy zupy kremu. Do tego ma dużo wartości odżywczych, zawiera m.in. potas i likopen, który jest cennym przeciwutleniaczem.Zapraszamy na jedyny w swoim rodzaju festiwal dań z pomidorem w roli głównej. Proponujemy świeże sałatki, zimne i ciepłe przekąski, zupy, sosy oraz napoje, np. sałatkę caprese w nowej odsłonie, gazpacho, makaron z sosem arrabiata i domowy keczup. Zapewniamy, że dzięki naszym przepisom pomidor nigdy ci się nie znudzi.
Szczegóły
Tytuł: Pomidor Celebryta wśród warzywWydawnictwo: Olimp Media
ISBN: 9788377071946
Języki: polski
Rok wydania: 2020
Ilość stron: 192
Format: 16.5x22.0cm
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
Waga: 0.485 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Kulisy Kulinarnej Akademii
Editio
Kuchnia miłosna
Afrodyzjaki
Afrodyzjaki
Dragon
Czekolada 30 smakowitych przepisów
Olesiejuk
Skarbnica zdrowia owoce świata
Printex
Pij zielone
Buchmann
Soczewica
Ponad 100 autorskich przepisów sprawdzonych w mojej kuchni
Ponad 100 autorskich przepisów sprawdzonych w mojej kuchni
Edipresse Książki
Chleb domowa piekarnia
Pascal