Liczne badania podstawowe, kliniczne i epidemiologiczne wykazały, że spożywanie w znacznych ilościach pokarmów roślinnych, zwłaszcza owoców i warzyw, w decydującym stopniu wpływa na obniżenie ryzyka zachorowania na raka.
Niektóre z nich zawierają duże ilości związków fotochemicznych, które zapobiegają zmianom rakowym mikroguzów rozwijających się w organizmie w ciągu życia. Z najnowszych badań wynika, że oprócz owoców i warzyw właściwości przeciwrakowe mają także m.in.: zielona herbata, kurkuma, soja, gorzka czekolada.
Codzienna dieta złożona z owoców, warzyw, zielonej herbaty i czerwonego wina dostarcza organizmowi dawki
przeciwrakowych związków fitochemicznych, którą można określić jako terapeutyczną.
Jest to najprostszy, a zarazem skuteczny sposób zapobiegania wystąpieniu i rozwojowi raka.
Niektóre z nich zawierają duże ilości związków fotochemicznych, które zapobiegają zmianom rakowym mikroguzów rozwijających się w organizmie w ciągu życia. Z najnowszych badań wynika, że oprócz owoców i warzyw właściwości przeciwrakowe mają także m.in.: zielona herbata, kurkuma, soja, gorzka czekolada.
Codzienna dieta złożona z owoców, warzyw, zielonej herbaty i czerwonego wina dostarcza organizmowi dawki
przeciwrakowych związków fitochemicznych, którą można określić jako terapeutyczną.
Jest to najprostszy, a zarazem skuteczny sposób zapobiegania wystąpieniu i rozwojowi raka.
Szczegóły
Tytuł: Dieta w walce z rakiemPodtytuł: Profilaktyka i wspomaganie terapii przez odżywianie
Autor: Beliveau Richard, Gingras Denis
Wydawnictwo: Delta W-Z
ISBN: 9788371756016
Tytuł oryginału: LES ALIMENTS CONTRE LE CANCER. LA PREVENTION ET LE TRAITEMENT DU CANCER PAR L'ALIMENTATION
Język oryginału: francuski
Tłumacz: Kocowska Barbara
Języki: polski
Ilość stron: 214
Format: 21.7x21.8cm
Oprawa: Miękka
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Antyrak Nowy styl życia
Albatros
Tajemnice prowincji
Zysk i S-ka