Jaś Kapela zatrudnił się na czarno przy łapaniu drobiu w kurniku oraz na etacie na zawieszaniu w ubojni, by u źródeł zobaczyć, w jakich warunkach żyją hodowlane kury i jak są później przetwarzane na mięso. Udał się do miasta w środkowej Polsce, gdzie znajduje się największy w Europie Środkowo-Wschodniej zakład uboju świń, by z lokalnymi dziennikarzami i aktywistami dowiedzieć się, jak przemysłowa produkcja zwierząt wpływa na życie codzienne mieszkańców. Wreszcie wyruszył śladem aktywistów do Puszczy Białowieskiej, by dowiedzieć się, jak ważne jest zaangażowanie w walce o lepszą przyszłość i dlaczego warto blokować harvestery.
?Polskie mięso? to nie tylko mocny reportaż o zwierzętach, jedzeniu mięsa, weganizmie, ale także poruszająca historia jedzenia ? tego, jak jedzono, co się je i co będziemy jeść już za kilka lat.
Szczegóły
Tytuł: Polskie mięsoPodtytuł: Jak zostałem weganinem i przestałem się bać
Autor: Jaś Kapela
Wydawnictwo: Wydawnictwo Krytyki Politycznej
ISBN: 9788365853684
Języki: polski
Rok wydania: 2020
Ilość stron: 336
Format: 13.2x21.0cm
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
Waga: 0.405 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Dom którego nie było
Szara Godzina
Do urn obywatele!
Wydawnictwo Krytyki Politycznej
Droga Szamana Etap 2 Gambit Kartosa
Insignis
Symfonia zwierząt
Debit
Dom Wiedźm. Krew ferów. Tom 2
We need YA
Wysłannik. Zapomniana księga. Tom 4
We need YA
1312 Incognito wśród najbardziej fanatycznych kibiców na świecie
SQN - Sine Qua Non
Ten sabat nie upadnie
We need YA
Moje życie jako... mem
Mamania