Polskie mięso
Jak zostałem weganinem i przestałem się bać

Wydawnictwo Krytyki Politycznej

  • Rok wydania: 2020
  • Format: 13.2x21.0cm
  • Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
Wysyłka:
1 - 3 dni robocze + czas dostawy
Sugerowana cena
34,90 PLN
Nasza cena
26,49 PLN
Oszczędzasz 25%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 22,80 zł



Jaś Kapela zatrudnił się na czarno przy łapaniu drobiu w kurniku oraz na etacie na zawieszaniu w ubojni, by u źródeł zobaczyć, w jakich warunkach żyją hodowlane kury i jak są później przetwarzane na mięso. Udał się do miasta w środkowej Polsce, gdzie znajduje się największy w Europie Środkowo-Wschodniej zakład uboju świń, by z lokalnymi dziennikarzami i aktywistami dowiedzieć się, jak przemysłowa produkcja zwierząt wpływa na życie codzienne mieszkańców. Wreszcie wyruszył śladem aktywistów do Puszczy Białowieskiej, by dowiedzieć się, jak ważne jest zaangażowanie w walce o lepszą przyszłość i dlaczego warto blokować harvestery. ?Polskie mięso? to nie tylko mocny reportaż o zwierzętach, jedzeniu mięsa, weganizmie, ale także poruszająca historia jedzenia ? tego, jak jedzono, co się je i co będziemy jeść już za kilka lat.

Szczegóły

Tytuł: Polskie mięso
Podtytuł: Jak zostałem weganinem i przestałem się bać
Autor: Jaś Kapela
Wydawnictwo: Wydawnictwo Krytyki Politycznej
ISBN: 9788365853684
Języki: polski
Rok wydania: 2020
Ilość stron: 336
Format: 13.2x21.0cm
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
Waga: 0.405 kg

Recenzje