Podstawy żywienia człowieka z zadaniami stanowi kompendium wiedzy na temat żywienia człowieka dla studentów dietetyki, żywienia człowieka oraz pokrewnych nauk medycznych lub przyrodniczych.
Książka została podzielona na pięć głównych części:
energia i składniki pokarmowe,
żywność- wartość energetyczna i odżywcza,
ocena żywienia,
problemy żywieniowe ,
planowanie żywienia.
Podręcznik jest oparty na kompletnej i aktualnej wiedzy z zakresu żywienia człowieka. Unikatową wartością książki są zadania, dzięki którym czytelnik może sprawdzić i pogłębić swoją wiedzę.
Szczegóły
Tytuł: Podstawy żywienia człowieka z zadaniamiAutor: Robert Gajda, Anna Kołodziejczyk
Wydawnictwo: MedPharm
ISBN: 9788378461104
Języki: polski
Rok wydania: 2018
Ilość stron: 304
Format: 17.0x24.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.505 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Żywienie w sporcie
PZWL Wydawnictwo Lekarskie
Essential Grammar in Use with Answers
Cambridge University Press
Plan Campbella
Galaktyka
Zdrowie zaczyna się od kuchni
Fundacja Źródła Życia
Żywienie w sporcie
Zysk i S-ka