Znakomite przepisy z jajkiem w roli głównej. Jajko jakie jest, każdy widzi. Jak smakuje ? No właśnie, to wcale nie musi być oczywiste! Sposobów na jego podanie jest całe mnóstwo. Można próbować nietuzinkowo: na miękko z karmelem, w jajecznicy z kardamonem, z macą na słodko. Można też tradycyjnie: przygotować własny majonez, sos zabaione czy mousse au chocolat. Można, z duchem czasu, ukisić. Serio można? Tak! Jajko to podstawa w kuchni. Bez niego nie ma gęstych sosów i puszystych biszkoptów. Idealne na śniadanie, obiad, podwieczorek ? można je jeść cały czas nie zważając na porę dnia, czy roku. Jajko to książka stworzona w hołdzie najstarszemu składnikowi świata. Napisana przez Kasię i Zosię Pilitowskie, mamę i córkę, właścicielki baru śniadaniowego, które doskonale wiedzą, jak wykluwają się najpyszniejsze przepisy. Inspirujące przepisy przeplatają się z opowieściami Kasi i Zosi Pilitowskich i ich krakowskich przyjaciół ? kucharzy i artystów, którzy dzielą się wspomnieniami z dzieciństwa i sekretnymi recepturami na najlepsze jajka na świecie. Jak się bowiem okazuje, każdy ma swój ulubiony smak. A jaki jest twój?
Szczegóły
Tytuł: JajkoAutor: Katarzyna Pilitowska, Zofia Pilitowska
Wydawnictwo: Buchmann
ISBN: 9788328058385
Języki: polski
Rok wydania: 2018
Ilość stron: 192
Format: 19.0x24.0cm
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Teściki. Trzecioteścik
Wilga
Trzecioteścik. Testy kompetencji dla klas 3
Zielona Sowa
Zielona dywersja i inne komiksy
Zakamarki