Kolejne wydanie popularnej książki w nowej, odświeżonej szacie graficznej.
Smaczne dania, ładnie podane posiłki, proste składniki ? tego potrzebuje pacjent zmagający się z jedną z najbardziej przewrotnych i indywidualnych chorób, jaką jest nowotwór. I taka dieta jest możliwa. Autorka jest specjalistką onkologii klinicznej, zajmującą się m.in. zagadnieniami związanymi z żywieniem. Proponuje łatwe w przygotowaniu, cieszące oko dania, które uwzględniają wiele dolegliwości, jakie na co dzień trapią chorego. Chodzi o to, by dostarczać organizmowi wiele potrzebnych składników, przełamać niechęć, apatię i ból. Książka w rzeczowy, usystematyzowany sposób daje ogólne wskazania co do tego, czym się kierować, dobierając produkty do posiłków.
Nie ma jednego złotego środka działającego uzdrawiająco, ale zbilansowana, dopasowana do potrzeb dieta wspiera leczenie i bardzo pomaga znosić dolegliwości wywołane chorobą.
Szczegóły
Tytuł: Dieta w chorobie nowotworowejAutor: Aleksandra Kapała
Wydawnictwo: Buchmann
ISBN: 9788328057463
Języki: polski
Rok wydania: 2018
Ilość stron: 200
Format: 19.5x24.0
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
Waga: 0.7 kg