Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i mleko w proszku są niemal w każdym produkcie spożywczym? Czy to, że produkt nie posiada glutenu oznacza, że jest zdrowy i czy mleko i nabiał są kolejną białą śmiercią tuż za cukrem i solą? Na te i inne trudne pytania odpowiada znana dietetyczka Katarzyna Turek. Autorka rozprawia się z mitami na temat modnych dziś diet eliminacyjnych i udziela praktycznych porad, jak postępować, gdy jesteśmy zmuszeni do wykluczenia pewnych produktów z naszej diety. Wyraźnie podkreśla, że wykluczając ze względów zdrowotnych jeden produkt, należy go zamienić na inny, który dostarczy organizmowi brakujących składników. W tym celu przedstawia gotowe listy zamienników oraz 70 gotowych prostych przepisów, które ułatwią stosowanie diety w codziennym życiu. . Do lektury książki zachęca również piękna szata graficzna i kolorowe zdjęcia proponowanych potraw.
Kraj produkcji: Polska
Producent:
Wydawnictwo M sp. z o.o.
Al.. J. Słowackiego 1/6
31-159 Kraków (Polska)
tel: +48 721-521-521
email: bok@wydawnictwom.pl
Szczegóły
Tytuł: Nie daj się alergiiPodtytuł: Dieta w alergiach i nietolerancjach pokarmowych
Autor: Katarzyna Turek
Wydawnictwo: Wydawnictwo M
ISBN: 9788380212091
Języki: polski
Rok wydania: 2020
Ilość stron: 304
Format: 16.0x22.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.65 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Kolorowanka. Znaki Drogowe
Martel
Kolorowanka. Księżniczki
Martel
Kolorowanka. Zawody
Martel
Kolorowanka. Wakacje
Martel
Kolorowanka. W morzu
Martel
Dieta eliminacyjna
PZWL Wydawnictwo Lekarskie