Na pierwszy rzut oka praca dotyczy funkcjonowania gastronomii, a więc zagadnień ekonomiczno-społecznych, ale faktycznie czytelnik może otrzymać dużo więcej - studium obyczajowości żywieniowej w ówczesnej rzeczywistości społecznej. Przez to można powiedzieć, że to dzieło dostarcza wiedzy historycznej, ale i socjologiczno-kulturowej.
Książka jest adresowana do szerokiego grona odbiorców - różnych profesji i specjalności naukowych, w różnym wieku, bardziej do tych z Wrocławia, ale i dla innych będzie ciekawą lekturą.
Fragment recenzji wydawniczej prof. dr hab. Janusza Olearnika
Szczegóły
Tytuł: W dni bezciastkowe lody tylko owocowePodtytuł: Gastronomia wrocławska w latach 1945-1956
Autor: Romuald M. Łuczyński
Wydawnictwo: Studio Emka
ISBN: 9788395147111
Języki: polski
Rok wydania: 2018
Ilość stron: 448
Format: 17.0x24.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.805 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Dzieje piłki nożnej we Wrocławiu w latach 1945 - 1980
Fundacja na Rzecz Historii Polskiego Sportu
Szczecińskie tramwaje
Księży Młyn
Opis miasta Szczecina
Wydawnictwo Naukowe Sub Lupa
Historia fotografii w Nysie w latach 1839-1939
MS Wydawnictwo