Katarzyna Kosmala przygotowała 70 przepisów z wykorzystaniem 21 ziół, które uprawia w swoim ogrodzie. Każda z receptur zaprezentowana jest w przejrzysty sposób. Krok po kroku, dowiesz się, co masz robić, aby cieszyć się doskonałym smakiem.
Wielu osobom zioła kojarzą się z syropami, herbatkami i wykorzystaniem w kuracjach. Tymczasem mają one olbrzymi potencjał kulinarny. Umiejętnie wykorzystane, wzbogacają smak, podkręcają aromat a nierzadko dodają potrawie także właściwości prozdrowotnych.
Babka z kandyzowanym arcydzięglem,
chlebek z masełkiem bazyliowo-czosnkowym,
dżem truskawkowy z kwiatami czarnego bzu
dorsz pieczony w cząbrze?
A jakie są Twoje ulubione Ziołowe Smaki?
Katarzyna Kosmala - pasjonatka gotowania i fotografii kulinarnej. Ukończyła rolnictwo w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego. Studiowała także na Uniwersytecie fur Bodenkultur w Wiedniu na kierunku rolnictwo ekologiczne. Prowadzi bloga: www.rodzinne-gotowanie.pl
Szczegóły
Tytuł: Ziołowe SmakiPodtytuł: 70 przepisów z wykorzystaniem 21 ziół
Autor: Katarzyna Kosmala
Wydawnictwo: Eko Media
ISBN: 9788363537524
ISSN: 9788363537524
Język oryginału: polski
Języki: polski
Rok wydania: 2019
Ilość stron: 192
Format: 26.5x20.5cm
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
Waga: 0.386 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Przywództwo wyższego stopnia
Blanchard o przywództwie i tworzeniu efektywnych organizacji
Blanchard o przywództwie i tworzeniu efektywnych organizacji
Wydawnictwo Naukowe PWN
Ogrody natury
Adamada