Książka pod patronatem czytam.pl!
Alergie dotykają coraz więcej dzieci, a z roku na rok liczba ta lawinowo wzrasta. Rodzice coraz częściej zmuszeni są do modyfikowania diety swoich maluchów ze względu na alergie lub pokarmowe nietolerancje. Nie jest to zadanie łatwe – wyeliminować część składników i zachować pyszny smak.
Katarzyna Błażejewska-Stuhr obala mit, że posiłki dla alergików nie mogą być smaczne. Podaje zalecenia dietetyczne oraz podpowiada, w czym występują najpopularniejsze alergeny i jak je zastępować. W Uczcie małego alergika znajdziesz m.in. przepisy na typowe posiłki zmodyfikowane pod kątem alergików (lody bez użycia jajek oraz pizza czy makaron bez glutenu) i wegańskie zamienniki nabiału (ser żółty, ser biały, jogurt).
W książce Uczta małego alergika zawarte są m.in.:
- przepisy na pyszne śniadania, obiady i kolacje,
- informacje o tym, się jakie są przyczyny alergii i metody ich leczenia,
- praktyczne wytyczne jak rozpoznawać objawy alergii,
- informacje, na czym polega różnica między alergią a nietolerancja pokarmową.
Katarzyna Błażejewska-Stuhr - Dietetyk kliniczny, psychodietetyk. Wyznaje zasadę, że można jeść niemal wszystko, ważne są proporcje. W proponowanych dietach, jak również w edukacji pacjentów kładzie nacisk na produkty sezonowe, regionalne i – co ważne – naturalne. Autorka bestsellerowej serii książek: Koktajle dla zdrowia i urody, a także Superkoktajle, Adios Kilogramos, Współautorka książek: Uczta dla maluszka, Uczta dla dwojga.
Alergie dotykają coraz więcej dzieci, a z roku na rok liczba ta lawinowo wzrasta. Rodzice coraz częściej zmuszeni są do modyfikowania diety swoich maluchów ze względu na alergie lub pokarmowe nietolerancje. Nie jest to zadanie łatwe – wyeliminować część składników i zachować pyszny smak.
Katarzyna Błażejewska-Stuhr obala mit, że posiłki dla alergików nie mogą być smaczne. Podaje zalecenia dietetyczne oraz podpowiada, w czym występują najpopularniejsze alergeny i jak je zastępować. W Uczcie małego alergika znajdziesz m.in. przepisy na typowe posiłki zmodyfikowane pod kątem alergików (lody bez użycia jajek oraz pizza czy makaron bez glutenu) i wegańskie zamienniki nabiału (ser żółty, ser biały, jogurt).
W książce Uczta małego alergika zawarte są m.in.:
- przepisy na pyszne śniadania, obiady i kolacje,
- informacje o tym, się jakie są przyczyny alergii i metody ich leczenia,
- praktyczne wytyczne jak rozpoznawać objawy alergii,
- informacje, na czym polega różnica między alergią a nietolerancja pokarmową.
Katarzyna Błażejewska-Stuhr - Dietetyk kliniczny, psychodietetyk. Wyznaje zasadę, że można jeść niemal wszystko, ważne są proporcje. W proponowanych dietach, jak również w edukacji pacjentów kładzie nacisk na produkty sezonowe, regionalne i – co ważne – naturalne. Autorka bestsellerowej serii książek: Koktajle dla zdrowia i urody, a także Superkoktajle, Adios Kilogramos, Współautorka książek: Uczta dla maluszka, Uczta dla dwojga.
Szczegóły
Tytuł: Uczta małego alergikaPodtytuł: 80 przepisów
Autor: Katarzyna Błażejewska-Stuhr
Wydawnictwo: Zwierciadło
ISBN: 9788381320498
Języki: polski
Rok wydania: 2019
Ilość stron: 240
Format: 16.5x22.0cm
Oprawa: miękka ze skrzydełkami
Waga: 0.47 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Aikido Teoria i praktyka
Diamond Books
Kuchnia pięciu przemian dla dzieci zdrowych i alergicznych
EscapeMagazine.pl
Córka nazisty
Filia
Raya i ostatni smok. Opowieść filmowa
Olesiejuk
Wybór Zofii
Replika
Nauczycielka z getta
Jaguar