Roślinny browar.
Przepisy na fermentowane napoje bezalkoholowe oraz miody pitne, wina, piwa i inne fermentowane trunki z mocą
Kobiece
Nowy wymiar fermentacji – niepowtarzalne napoje pełne zdrowych bąbelków!
Jak zrobić domowe wino z jeżyn? Czy można fermentować igły sosny? Jak przygotować ocet jabłkowy?
Szampan z kwiatów bzu, piwo imbirowe, kwas chlebowy i wino z owoców lasu – to tylko niewielki wycinek przepysznych napojów, które nauczysz się przyrządzać korzystając ze wskazówek Pascala Baudara.
Sandor Katz, autor Sztuki fermentacji, zachwycił się nowatorskim podejściem Pascala Baudara do fermentacji. Dzięki tej książce masz okazję poznać unowocześnione przez niego klasyczne receptury. Baudar nie tylko odkrywa tradycyjne metody warzenia piwa, wina, ale pokazuje również, jak łatwo można przygotować przepyszne napoje bezalkoholowe o wyjątkowych smakach i walorach zdrowotnych. Kwas chlebowy, buza, cydr, pitny miód ziołowy, szanta czy manzanita to zaskakujące smakiem napoje, których przygotowywanie będzie prawdziwą kulinarną przygodą.
Ten inspirujący zbiór przepisów zachęca do samodzielnego tworzenia niebanalnych połączeń smakowych w napojach alkoholowych i bezalkoholowych. Razem z Baudarem odkryjesz potencjał kulinarny w lokalnych produktach i tych, które możesz znaleźć w pobliskim lesie.
Uruchom swój domowy roślinny browar i przejdź na musującą stronę mocy!
Jak zrobić domowe wino z jeżyn? Czy można fermentować igły sosny? Jak przygotować ocet jabłkowy?
Szampan z kwiatów bzu, piwo imbirowe, kwas chlebowy i wino z owoców lasu – to tylko niewielki wycinek przepysznych napojów, które nauczysz się przyrządzać korzystając ze wskazówek Pascala Baudara.
Sandor Katz, autor Sztuki fermentacji, zachwycił się nowatorskim podejściem Pascala Baudara do fermentacji. Dzięki tej książce masz okazję poznać unowocześnione przez niego klasyczne receptury. Baudar nie tylko odkrywa tradycyjne metody warzenia piwa, wina, ale pokazuje również, jak łatwo można przygotować przepyszne napoje bezalkoholowe o wyjątkowych smakach i walorach zdrowotnych. Kwas chlebowy, buza, cydr, pitny miód ziołowy, szanta czy manzanita to zaskakujące smakiem napoje, których przygotowywanie będzie prawdziwą kulinarną przygodą.
Ten inspirujący zbiór przepisów zachęca do samodzielnego tworzenia niebanalnych połączeń smakowych w napojach alkoholowych i bezalkoholowych. Razem z Baudarem odkryjesz potencjał kulinarny w lokalnych produktach i tych, które możesz znaleźć w pobliskim lesie.
Uruchom swój domowy roślinny browar i przejdź na musującą stronę mocy!
Szczegóły
Tytuł: Roślinny browar.Podtytuł: Przepisy na fermentowane napoje bezalkoholowe oraz miody pitne, wina, piwa i inne fermentowane trunki z mocą
Autor: Pascal Baudar
Wydawnictwo: Kobiece
ISBN: 9788366234796
Tytuł oryginału: The Wildcrafting Brewer: Creating Unique Drinks and Boozy Concoctions from Nature's Ingredients
Tłumacz: Kotarski Bartłomiej
Języki: polski
Rok wydania: 2019
Ilość stron: 320
Format: 16.5 x 23.5 cm
Oprawa: twarda
Waga: 0.844 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Szycie jest łatwe
Słowne (dawniej Burda Książki)
Bonsai to może być proste
Multico
Seks w wielkim lesie w.2
Ha!art
Bonsai - kurs podstawowy
Multico