Nowa książka autorki bestsellerowego Leksykonu smaków. Przełomowa książka, która odkrywa zasady leżące u podstaw wszystkich przepisów. Dzięki tej książce poczujesz się swobodniej w kuchni, nauczysz się jak "działają" przepisy, będziesz eksperymentować i bawić się smakami. Jeśli jesteś niewolnikiem książek kucharskich, a gotować umiesz tylko z nosem w przepisie, z pewnością jest to pozycja dla ciebie. Dzięki Sztuce gotowania, najnowszej książce autorki bestsellerowego Leksykonu smaków, dowiesz się, jak bawić się smakiem, a przede wszystkim jak po prostu gotować - bez odmierzonych proporcji i z góry ustalonych połączeń. W książce znajdziesz 77 podstawowych receptur, których opanowanie pozwoli ci na pełną improwizację w kuchni. Wystarczy tylko otworzyć się na porady autorki, przyswoić sobie kilka reguł i nagle z nudnego odtwarzacza przepisów staniesz się kuchennym maestro. Sztuka gotowania to niezwykle zabawna i inspirująca książka - po jej lekturze nic już nie będzie smakowało tak samo. To również jedyna i ostatnia książka kucharska, w którą warto się zaopatrzyć. Dalej czekają was już tylko przygody przy palniku!
Szczegóły
Tytuł: Sztuka gotowaniaAutor: Niki Segnit
Wydawnictwo: Buchmann
ISBN: 9788328067103
Tłumacz: Jedynak Marcin, Art Piotr, Palewicz Roman
Języki: polski
Rok wydania: 2019
Ilość stron: 624
Format: 16.0x23.5cm
Oprawa: Twarda
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Leksykon smaków
Buchmann
Patyki, badyle
Marginesy
Jedzenie i inne rzeczy
Antropologia zmiany w systemach żywnościowych
Antropologia zmiany w systemach żywnościowych
Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego
Podziemie pamięci
Tajfuny
Historia mundiali. Tom 1. 1930-1974
SQN - Sine Qua Non