DNA żywienia
Dlaczego twoje geny kochają tradycyjne pożywienie. Cztery fundamenty naturalnego jadłospisu.
Galaktyka
Autorka przedziera się przez meandry różnorakich, niejednokrotnie sprzecznych i budzących wątpliwości teorii dotyczących odżywiania, udowadniając, że powrót do sprawdzonych praktyk naszych przodków może de facto zapewnić dłuższe, zdrowsze i pełniejsze energii życie.
Lekarka i biochemiczka Catherine Shanahan przeanalizowała tradycje kulinarne społeczności słynących z dobrego zdrowia i długowieczności. Przyglądając się takim jadłospisom jak dieta śródziemnomorska, dieta mieszkańców Okinawy czy dieta charakterystyczna dla tzw. niebieskich stref, autorka wyłoniła cztery wspólne nawyki żywieniowe wykształcone na przestrzeni wieków.
Te filary kuchni świata nadal zapewniają praktykującym je kulturom silne, zdrowe i inteligentne potomstwo oraz aktywną, pełną sił witalnych starszyznę, nieodmiennie pokolenie po pokoleniu. Cztery strategie ? świeża żywność, kiszonki i kiełki, mięso przyrządzane z kośćmi oraz podroby ? tworzą podstawy sposobu odżywiania, który doktor Shanahan nazywa naturalnym jadłospisem ludzkim. DNA żywienia w sposób rzeczowy, praktyczny, zabawny oraz zajmujący analizuje i odkrywa tajniki dobrego zdrowia, które może stać się udziałem każdego z nas bez względu na to, z jakiej pozycji wyjściowej startujemy.
Praca Cate Shanahan prezentuje dowody naukowe budzące realną nadzieję ? nauka w służbie natury udowadnia, że nigdy nie jest za późno, by zadać o siebie i swoje dzieci. DNA żywienia to praktyczne narzędzie, które pozwoli ci: *poprawić nastrój *uwolnić się od pokus i zwyczaju podjadania *wspomóc płodność i zwiększyć szansę na poczęcie zdrowego potomstwa *poprawić pamięć i zdolności kognitywne *pozbyć się alergii oraz innych chorób *zbudować silniejsze kości i stawy *zapewnić młody wygląd i zdrowie skóry
Lekarka i biochemiczka Catherine Shanahan przeanalizowała tradycje kulinarne społeczności słynących z dobrego zdrowia i długowieczności. Przyglądając się takim jadłospisom jak dieta śródziemnomorska, dieta mieszkańców Okinawy czy dieta charakterystyczna dla tzw. niebieskich stref, autorka wyłoniła cztery wspólne nawyki żywieniowe wykształcone na przestrzeni wieków.
Te filary kuchni świata nadal zapewniają praktykującym je kulturom silne, zdrowe i inteligentne potomstwo oraz aktywną, pełną sił witalnych starszyznę, nieodmiennie pokolenie po pokoleniu. Cztery strategie ? świeża żywność, kiszonki i kiełki, mięso przyrządzane z kośćmi oraz podroby ? tworzą podstawy sposobu odżywiania, który doktor Shanahan nazywa naturalnym jadłospisem ludzkim. DNA żywienia w sposób rzeczowy, praktyczny, zabawny oraz zajmujący analizuje i odkrywa tajniki dobrego zdrowia, które może stać się udziałem każdego z nas bez względu na to, z jakiej pozycji wyjściowej startujemy.
Praca Cate Shanahan prezentuje dowody naukowe budzące realną nadzieję ? nauka w służbie natury udowadnia, że nigdy nie jest za późno, by zadać o siebie i swoje dzieci. DNA żywienia to praktyczne narzędzie, które pozwoli ci: *poprawić nastrój *uwolnić się od pokus i zwyczaju podjadania *wspomóc płodność i zwiększyć szansę na poczęcie zdrowego potomstwa *poprawić pamięć i zdolności kognitywne *pozbyć się alergii oraz innych chorób *zbudować silniejsze kości i stawy *zapewnić młody wygląd i zdrowie skóry
Szczegóły
Tytuł: DNA żywieniaPodtytuł: Dlaczego twoje geny kochają tradycyjne pożywienie. Cztery fundamenty naturalnego jadłospisu.
Autor: Catherine Shanahan, Luke Shanahan
Wydawnictwo: Galaktyka
ISBN: 9788375797152
Tytuł oryginału: Deep nutrition
Język oryginału: angielski
Tłumacz: Katarzyna Babicz
Języki: polski
Rok wydania: 2019
Ilość stron: 526
Format: 16.5x24.0cm
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
Waga: 0.775 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Siła zdrowych nawyków
Kobiece
Kalimera. Grecka kuchnia radości
Wielka Litera
Magia polskich ziół
Znak Koncept
Diabeł z Wilkowca
Warstwy
Mewa
Rebis