Egzotyczne oleje, które cudownie leczą raka, jagody pożerające tkankę tłuszczową we śnie, napoje oczyszczające krew, sproszkowane wodorosty odpędzające złe moce. Media, a zwłaszcza internet, pełne są mitów na temat żywności i żywienia, zachęt do jedzenia pączków z buraków, „kotletów” z kaszy manny czy picia kawy z olejem kokosowym.
Czas na porządek w tym śmietniku informacyjnym!
"Wiem, co jem. Leksykon dobrych zakupów" Katarzyny Bosackiej pomoże odnaleźć się w zalewie opinii i masie produktów, by robić racjonalne, zdrowe i tanie zakupy. Dowiesz się z niego m.in., że olej kokosowy jest gorszy niż smalec, mleko sojowe czy migdałowe nigdy nie zastąpi krowiego, a gluten jest… pyszny i zdrowy.
Poręczna forma: niemal 300 haseł opisujących poszczególne produkty, w alfabetycznym układzie.
Najnowszy stan wiedzy poparty badaniami naukowymi.
Produkty tradycyjne oraz nowości, które dopiero zdobywają polski rynek.
W każdym haśle: opis, zalecenia dietetyczne, wskazówki, jak kupować, i ciekawostki.
Weź leksykon na zakupy i wybieraj tylko dobre produkty.
Katarzyna Bosacka, dziennikarka, osobowość telewizyjna i autorka programów "Wiem, co jem, i wiem, co kupuję" od ponad 20 lat tropi oszustwa producentów żywności i namawia konsumentów do wnikliwego studiowania etykiet. Jest niestrudzoną ambasadorką kuchni polskiej, chleba na prawdziwym zakwasie i ogórków kiszonych.
Trzykrotnie otrzymała Kryształowe Pióro – najbardziej prestiżową nagrodę dla najlepszych dziennikarzy naukowych w Polsce. Za najlepszy program poświęcony ochronie konsumentów zdobyła główną nagrodę Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów „Libertas et Auxilium”, za wybitne zasługi na rzecz edukacji ekologicznej i prozdrowotnej – Laur Ekoprzyjaźni, a za propagowanie jedzenia ryb – Srebrną Łuską Pana Karpia. Niezwykle wysiko ceni sobie Telekamerę przyznaną przez fanów programu "Wiem, co jem, i wiem, co kupuję".
Czas na porządek w tym śmietniku informacyjnym!
"Wiem, co jem. Leksykon dobrych zakupów" Katarzyny Bosackiej pomoże odnaleźć się w zalewie opinii i masie produktów, by robić racjonalne, zdrowe i tanie zakupy. Dowiesz się z niego m.in., że olej kokosowy jest gorszy niż smalec, mleko sojowe czy migdałowe nigdy nie zastąpi krowiego, a gluten jest… pyszny i zdrowy.
Poręczna forma: niemal 300 haseł opisujących poszczególne produkty, w alfabetycznym układzie.
Najnowszy stan wiedzy poparty badaniami naukowymi.
Produkty tradycyjne oraz nowości, które dopiero zdobywają polski rynek.
W każdym haśle: opis, zalecenia dietetyczne, wskazówki, jak kupować, i ciekawostki.
Weź leksykon na zakupy i wybieraj tylko dobre produkty.
Katarzyna Bosacka, dziennikarka, osobowość telewizyjna i autorka programów "Wiem, co jem, i wiem, co kupuję" od ponad 20 lat tropi oszustwa producentów żywności i namawia konsumentów do wnikliwego studiowania etykiet. Jest niestrudzoną ambasadorką kuchni polskiej, chleba na prawdziwym zakwasie i ogórków kiszonych.
Trzykrotnie otrzymała Kryształowe Pióro – najbardziej prestiżową nagrodę dla najlepszych dziennikarzy naukowych w Polsce. Za najlepszy program poświęcony ochronie konsumentów zdobyła główną nagrodę Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów „Libertas et Auxilium”, za wybitne zasługi na rzecz edukacji ekologicznej i prozdrowotnej – Laur Ekoprzyjaźni, a za propagowanie jedzenia ryb – Srebrną Łuską Pana Karpia. Niezwykle wysiko ceni sobie Telekamerę przyznaną przez fanów programu "Wiem, co jem, i wiem, co kupuję".
Szczegóły
Tytuł: Czy wiesz, co jesz? Leksykon dobrych zakupów.Autor: Katarzyna Bosacka
Wydawnictwo: Publicat
ISBN: 9788327125309
Rok wydania: 2019
Ilość stron: 336
Format: 15.0 x 21.0 cm
Oprawa: Miękka
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Magia polskich ziół
Znak Koncept
Jadłonomia po polsku
Marginesy
1001 seriali, które musisz obejrzeć
Publicat
Kapitan Kiwi. Pogromca straszków
Zielona Sowa
Świat na winnych szlakach
Pascal
Cuda w kuchni
Agora