Zrób to sam. Zioła w kuchni
Bazylia, mięta, szałwia! Zioła są smaczne, zdrowe i... piękne!
Jak przyprawiać potrawy ziołami:
* duży wybór przypisów na znakomite przystawki, zupy i sałatki,
* dania główne z mięsem i bezmięsne,
* sosy, oliwy, octy i masła ziołowe.
Czy znasz zioła?
* portrety ponad 50 najważniejszych i najpopularniejszych w kuchni ziół,
* możliwości wykorzystania w kuchni i właściwości lecznicze,
* składy mieszanek ziołowych.
Dobre rady, jak uprawiać zioła i jak je przechowywać:
* terminy zbioru, sposoby uprawy,
* wskazówki na temat zbioru, zastosowania i konserwowania.
Bazylia, mięta, szałwia! Zioła są smaczne, zdrowe i... piękne!
Jak przyprawiać potrawy ziołami:
* duży wybór przypisów na znakomite przystawki, zupy i sałatki,
* dania główne z mięsem i bezmięsne,
* sosy, oliwy, octy i masła ziołowe.
Czy znasz zioła?
* portrety ponad 50 najważniejszych i najpopularniejszych w kuchni ziół,
* możliwości wykorzystania w kuchni i właściwości lecznicze,
* składy mieszanek ziołowych.
Dobre rady, jak uprawiać zioła i jak je przechowywać:
* terminy zbioru, sposoby uprawy,
* wskazówki na temat zbioru, zastosowania i konserwowania.
Szczegóły
Tytuł: Zioła w kuchniAutor: Renate i Fridhelm Volk
Wydawnictwo: Multico
Seria: Zrób to sam
ISBN: 9788370734824
Rok wydania: 2007
Ilość stron: 128
Format: 13x19 cm
Oprawa: Kartonowa