Historia ludzkiego obżarstwa. Jak na przestrzeni wieków ludzie zaspokajali swój apetyt. Badaczka historii kultur kulinarnych, dziennikarka, felietonistka i pisarka zabiera nas w podróż w czasie, poznamy: kuchnię starożytnego Rzymu czy kulinarne rytuały prasłowiańskie. Poznamy wybitne postacie m in: Stanisława Czerniecki - ojciec polskiej gastronomii i Król Kucharzy Marie Antoine Careme. Całość opatrzona jest współczesnymi przepisami kulinarnymi.
Szczegóły
Tytuł: Dzieje łakomstwa i obżarstwaAutor: Adrianna Ewa Stawska-Ostaszewska
Wydawnictwo: Harde
ISBN: 9788366252325
Języki: polski
Rok wydania: 2020
Ilość stron: 224
Format: 14.5x20.5cm
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
Waga: 0.225 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Obłęd / Trauma / Katharsis
Pakiet
Pakiet
Sonia Draga
Poziom śmierci
Albatros
Śmiercionośny upominek
Sonia Draga
Japoński kochanek
Muza
Niebezpieczna sekwencja
Czwarta Strona
Kwaśne pomarańcze
Poligraf