Skąd wzięło się przekonanie, że musimy dokonywać wyboru między ogrodem pięknym a ogrodem użytecznym, dającym produkty na nasz stół? Między klombem kwiatowym a warzywną grządką? Tymczasem wiele roślin, które pielęgnujemy, aby cieszyły nasz wzrok, równie dobrze jak we flakonie sprawdza się na talerzu!
Przedstawiamy w tej książce 60 roślin, których urodę podziwiamy, nie wiedząc, że można wykorzystywać je w kuchni, robić z nich ciasta, napoje, sałatki, przetwory, sosy czy używać do dekoracji potraw. Można hodować je w ogrodzie, można w doniczce na tarasie lub w mieszkaniu. Książka nie tylko podaje szczegóły uprawy i pielęgnacji każdej z nich, ale opisuje ich walory odżywcze i podsuwa atrakcyjne przepisy kulinarne do natychmiastowego wykorzystania. Przekonajcie się sami, jak to, co piękne, potrafi być smaczne.
Do zmiany myślenia przekonują nas Roland i Maryline Motte, urocza para Francuzów, uprawiająca wspólnie ten sam ogród w sercu Wogezów i udzielająca porad ogrodniczych na portalach społecznościowych. Gwarantują, że każdy z podanych tu przepisów został przez nich wypróbowany!
Szczegóły
Tytuł: Z ogrodu na stółPodtytuł: 60 roślin pięknych i smacznych
Autor: Roland Motte, Maryline Motte
Wydawnictwo: Jedność
ISBN: 9788379716838
Języki: polski
Rok wydania: 2019
Ilość stron: 128
Format: 17.0x22.0cm
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
Waga: 0.34 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Klasa pani Czajki
Nasza Księgarnia
Julian Tuwim. Wiersze
Dragon