Wielkie oszustwo na talerzu
Fakty i mity przemysłu spożywczego

Esteri

  • Rok wydania: 2019
  • Format: 13.0x21.0cm
  • Oprawa: Miękka
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
4,00 PLN
Nasza cena
3,94 PLN
Oszczędzasz 2%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł



?Dieta wraz z odpowiednią suplementacją żywieniową staje się bardzo ważnym czynnikiem służącym profilaktyce i leczeniu wielu problemów człowieka. Żywność musi być łatwo przetwarzana na energię, bez magazynowania jej w postaci tłuszczów. Dzięki temu twierdzeniu zaczynamy rozumieć, że również przyrost masy ciała nie jest konsekwencją grzeszków kalorycznych (to bardzo rzadkie przypadki), ale mimowolnych błędów dietetycznych będących następstwem braku wiedzy na temat własnych predyspozycji genetycznych i cech metabolicznych. Kalorie są w rzeczywistości najmniej istotnymi elementami analizy żywienia. Znacznie ważniejsze jest poznanie cech biochemicznych produktu spożywczego i wiedza o tym, czy są one korzystne, czy szkodliwe dla naszego organizmu?. Z Podsumowania DZIĘKI LEKTURZE TEJ KSIĄŻKI DOWIESZ SIĘ: Co warto jeść, aby zachować zdrowie? Czy można, nie szkodząc sobie, używać substytutów cukru, np. aspartamu? Czy przemysł może przejąć kontrolę nad rzetelnymi badaniami naukowymi? Czy uprawy GMO są bezpieczne? Czy powszechnie stosowane herbicydy uznawane przez producentów za biodegradowalne i ekologiczne rzeczywiście pozostawiają nieskażoną ziemię? Czy chlor i jego pochodne zawarte w wodzie pitnej mogą przyczynić się do wzrostu zachorowań ? Czy warto pytać pszczelarza przed zakupem miodu o to, czego używa do karmienia pszczół w zimie?

Szczegóły

Tytuł: Wielkie oszustwo na talerzu
Podtytuł: Fakty i mity przemysłu spożywczego
Autor: Pandiani M.
Wydawnictwo: Esteri
ISBN: 9788366067073
Języki: polski
Rok wydania: 2019
Ilość stron: 180
Format: 13.0x21.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.27 kg

Recenzje