3, 4 lub 5 składników, parę minut na przygotowanie
200 łatwych przepisów z 5 kontynentów
Do 6 składników, żeby ograniczyć wydatki
NOWY KULINARNY PRZEWODNIK PODRÓŻNIKÓW
Podróżowanie stało się coraz popularniejsze i również w Polsce pojawiły się restauracje serwujące dania z całego świata. Modne wyprawy do Tajlandii i Japonii spowodowały, że na polskie stoły trafiło sushi. Od kilku lat także kuchnia amerykańska uwodzi swoimi burgerami, bajglami oraz daniami z grilla i z rusztu. Natomiast jeśli chodzi o słodkości, blogi i książki kulinarne rozpropagowały: brownies, cheesecakes (serniki), donuts (pączki) czy muffinki.
Nie należy się bać przygotowywania egzotycznych dań, ponieważ książka maksymalnie upraszcza techniki gotowania i ogranicza potrzebne składniki, które w tradycyjnych (zwłaszcza azjatyckich) kuchniach często są dość liczne i co najważniejsze, mimo owego ułatwienia dania nie tracą smaku! Uproszczone przepisy to łatwiejsze zakupy. Gdzie szukać produktów? W supermarketach i nawet w prowincjonalnych sklepach pojawiły się półki z produktami z całego świata, i są coraz lepiej zaopatrzone.
Najwyższy czas sięgnąć po fartuch, by zaserwować bliskim egzotyczne dania tak samo smaczne, jak te próbowane podczas dalekich wojaży!
Szczegóły
Tytuł: 200 potraw z całego świata w twojej kuchniAutor: Blandine Boyer
Wydawnictwo: Jedność
ISBN: 9788379719969
Tłumacz: Zofia Pająk
Języki: polski
Rok wydania: 2020
Ilość stron: 416
Oprawa: Twarda
Waga: 1.674 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Street Food
Żarcie z ulicy
Żarcie z ulicy
Ringier Axel Springer Polska
Kuchnia afrodyzjaków
Harde
Koniec się pani nie udał
W.A.B.
Indie. Kraj miliarda marzeń
Otwarte