Szefowie kuchni z prestiżowej szkoły gotowania Cordon Bleu prezentują ponad 100 przepisów cukierniczych zilustrowanych i objaśnionych krok po kroku. Jest to propozycja różnorodnych przepisów: od wielkich popularnych klasyków ciastkarstwa (typu ciasto opera czekoladowo-pistacjowe, ciasto Trzech Króli, tort szwarcwaldzki, placek z truskawkami, makaroniki z malinami itd.); poprzez łatwe, rodzinne przepisy (czekoladowe micuits, muffiny z mango i z czekoladą, gorące suflety waniliowe, tartę Tatin z jabłkami itd.); po przepisy innowacyjne (ptysie z yuzu i z czekoladą, kostki waniliowe z fiołkami krystalizowanymi, tartaletki czekoladowo-ślazowe, tort z aloesem i z poziomkami itd.). Pod koniec książki znajduje się opis przyborów cukierniczych i składników potrzebnych do przygotowania deserów oraz podstawowych ciast.
Wszystkie przepisy są zilustrowane, często towarzyszy im porada szefa kuchni.
Szkoła Cordon Bleu dzieli się wszystkimi sekretami cukierniczymi i Czytelnik naprawdę może zostać prawdziwym cukiernikiem.
Szkoła Cordon Bleu została założona w Paryżu w roku 1895. Z czasem powstała światowa sieć tych elitarnych szkół kształcących profesjonalistów i amatorów gotowania. Nauczycielami są tam laureaci wielkich, francuskich i międzynarodowych konkursów kulinarnych. Są pasjonatami gotowania i z chęcią przekazują swoją wiedzę i doświadczenie studentom z całego świata.
Szczegóły
Tytuł: Szkoła cukiernictwaPodtytuł: 100 przepisów szefa kuchni krok po kroku
Wydawnictwo: Jedność
ISBN: 9788381440400
Tytuł oryginału: L'ecole de la patisserie
Język oryginału: francuski
Tłumacz: Pająk Zofia
Języki: polski
Rok wydania: 2020
Ilość stron: 512
Format: 23.0x28.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 2.52 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Chleb. Domowa piekarnia
Pascal
Pociąg. Akademia mądrego dziecka Pierwsze słowa
HarperCollins Polska