Zjeść głowę cukru. Ilustrowana historia kuchni nie tylko dla dzieci

Kocur Bury

  • Rok wydania: 2019
  • Format: 25.0 x 33.0 cm
  • Oprawa: Twarda
Wysyłka:
1 - 3 dni robocze + czas dostawy
Sugerowana cena
52,00 PLN
Nasza cena
39,11 PLN
Oszczędzasz 25%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 33,87 zł



Historia kuchni rozumianej jako gotowanie i przyrządzanie posiłków, sięga początków życia na ziemi. Pierwsi ludzie musieli mocno się natrudzić, żeby zdobyc pożywienie i przetrwać!

Jak gotowano bez naczyń? Co jadano, gdy nie znano chleba? Jak przechowywano żywność, skoro nie było lodówek? Co pili nasi przodkowie, którzy nie znali soków ani herbaty, nie wspominając o coca-coli? Przyprawy były kiedyś tak cenne, że płacono nimi podatki! Słodycze wyglądały inaczej. Gdy nie znano tabletek, lekami były specjalne potrawy i roślinne mikstury.

Z tą bogatą ilustrowaną książką zajrzycie do garnków dawnych gospodyń, poznacie przysmaki innych krajów oraz ciekawostki związane z przygotowaniem jedzenia i stylem odżywiania się. Dowiecie się, co jadano w czasach wojny, jak radzono sobie, gdy żywność była na kartki, i jak wyglądają posiłki podawane w wyjątkowych warunkach: w samolotach i statkach kosmicznych. Poznacie też tradycyjne potrawy z Polski i z innych krajów, potrawy najbardziej luksusowe i.....najbardziej obrzydliwe.

Życzymy Wam inspirującej kulinarnej podróży przez epoki, regiony i smaki!


Szczegóły

Tytuł: Zjeść głowę cukru. Ilustrowana historia kuchni nie tylko dla dzieci
Autor: Małgorzata Kur
Wydawnictwo: Kocur Bury
ISBN: 9788365530226
Języki: polski
Rok wydania: 2019
Ilość stron: 64
Format: 25.0 x 33.0 cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.71 kg

Recenzje