Leczenie miodem jest popularnym działem współczesnej medycyny naturalnej. Stosuje się go zarówno przy poważnych schorzeniach gastrycznych, układu moczowego i nerek, jak i przy zwykłych przeziębieniach, stanach zapalnych gardła, migdałków, strun głosowych, stawów czy spojówek. Miód stosowany jest ponadto przy wielu chorobach układu krążenia, dróg żółciowych i skóry. Może być stosowany profilaktycznie u dzieci, osób starszych i ludzi ciężko pracujących, ponieważ nie ma w jego stosowaniu przeciwwskazań. Autorzy omawiają zalety poszczególnych miodów pod względem wartości odżywczych i leczniczych, podpowiadają, jaki rodzaj miodu najlepiej spożywać i jak go stosować w zależności od schorzenia. Omawiają również inne produkty pozyskiwane od pszczół, takie jak pyłek kwiatowy, nektar czy spadź oraz udzielają praktycznych informacji, jak dobrze ocenić jakość wyrobów pszczelich. W książce znajdziemy też tradycyjne i sprawdzone receptury na wina i nalewki oraz przepisy na potrawy z wykorzystaniem miodu.
Szczegóły
Tytuł: MiodolecznictwoWydawnictwo: Wydawnictwo M
ISBN: 9788380435094
Języki: polski
Rok wydania: 2020
Ilość stron: 224
Format: 16.5x22.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.486 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Ortopedia traumatologia i reumatologia
Urban & Partner
Atlas anatomiczny przekrojów ciała człowieka
Alfa-Medica Press
Cztery proste masaże
Vital
Pszczelarstwo
SBM
Tantryczny masaż yoni
Vital
Masaż klasyczny kręgosłupa
Literat