W książce między innymi:
- podstawy fizjologii żywienia i diety dostosowane do dyscyplin sportowych,
- ocena znaczenia suplementacji w procesie przyrostu masy ciała,
- rola wody mineralnej w sporcie amatorskim i zawodowym,
- witaminy i składniki mineralne istotne dla sportowców,
- żywienie sportowców, którzy są wegetarianami, weganami lub stosują dietę bezglutenową,
- jadłospisy dla trenujących jeden lub dwa razy dziennie.
- podstawy fizjologii żywienia i diety dostosowane do dyscyplin sportowych,
- ocena znaczenia suplementacji w procesie przyrostu masy ciała,
- rola wody mineralnej w sporcie amatorskim i zawodowym,
- witaminy i składniki mineralne istotne dla sportowców,
- żywienie sportowców, którzy są wegetarianami, weganami lub stosują dietę bezglutenową,
- jadłospisy dla trenujących jeden lub dwa razy dziennie.
Szczegóły
Tytuł: Optymalne żywienie w sporciePodtytuł: Dieta dostosowana do dyscypliny sportu
Autor: Friedrich Wolfgang
Wydawnictwo: MedPharm
ISBN: 9788378460862
Języki: polski
Rok wydania: 2020
Ilość stron: 312
Oprawa: Miękka
Redakcja: Joanna Wyka
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Żywienie w sporcie
Zysk i S-ka
Dietetyka sportowa
PZWL Wydawnictwo Lekarskie