Książka pozwala czytelnikowi uzyskać podstawowe informacje dotyczące żywienia klinicznego, a także zapoznać się z najnowszą wiedzą naukową i doświadczeniem klinicznym wszystkich współautorów. Jest podstawą wszelkich działań edukacyjnych Europejskiego Towarzystwa Żywienia Klinicznego i Metabolizmu (ESPEN). Omówiono w niej: niedożywienie, fizjologię i biochemię żywienia, substraty stosowane w żywieniu pozajelitowym i dojelitowym, żywienie dojelitowe, żywienie pozajelitowe, monitorowanie leczenia żywieniowego, leczenie żywieniowe dostosowane do choroby oraz powikłania leczenia żywieniowego.
Szczegóły
Tytuł: Podstawy żywienia klinicznegoWydawnictwo: PZWL Wydawnictwo Lekarskie
ISBN: 9788320035070
Języki: polski
Rok wydania: 2007
Ilość stron: 496
Format: 16.5x23.4cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.74 kg
Redakcja: Korta Teresa, Łyszkowska Małgorzata
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Encyklopedia duszy rosyjskiej
CZYTELNIK
Optimal A1 2 kasety do podręcznika
Langenscheidt
Kruszynka z Piaskowej Krainy
Printex
Beskid Niski 1:70 000 laminowany
ExpressMap
Postępowanie o uznanie zmarłego i stwierdzenie zgonu
Wolters Kluwer