Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja HGT.12. Część 2

WSiP

  • Rok wydania: 2020
Wysyłka:
2 - 3 dni robocze + czas dostawy
Sugerowana cena
93,00 PLN
Nasza cena
84,56 PLN
Oszczędzasz 10%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 66,29 zł



Podręcznik przedstawia najnowsze trendy w usługach gastronomicznych. Pokazuje nowatorskie rozwiązania zarówno pod względem sztuki kulinarnej (kuchnia fusion, kuchnia molekularna), jak i świadczenia usług (bufety i przyjęcia tematyczne, catering przygotowany pod kątem specyfiki firmy). Autorzy przybliżają zagadnienia za pomocą licznych przykładów, dzięki czemu pokazują, jak teoria przekłada się na praktykę.

Publikacja omawia również zagadnienie związane z BHP – systemy bezpieczeństwa w zakładach gastronomicznych (HACCP, GMP, GHP), KPS – sposoby radzenia sobie z różnym typem gości, metody łagodzenia konfliktów, sposoby radzenia sobie ze stresem, oraz OMZ – rolę lidera zespołu, specyfikę pracy zespołowej itp.

Liczne przykłady, wzory dokumentów, ilustracje i propozycje pracy projektowej sprawiają, że podręcznik nie tylko przygotuje do egzaminu, ale też do pełnego i satysfakcjonującego życia zawodowego.

Oprócz słowniczka terminów w trzech językach (polskim, angielskim i niemieckim) publikacja zawiera też słowniczek podstawowych zwrotów, które mogą się przydać w obsłudze gości zagranicznych.

Szczegóły

Tytuł: Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja HGT.12. Część 2
Autor: Marzanna Zienkiewicz, Joanna Duda, Sebastian Krzy
Wydawnictwo: WSiP
ISBN: 9788302190674
Kategoria: Podręczniki
Technikum

Przedmiot: Przedmioty zawodowe
Typ: Podręcznik
Rok wydania: 2020
Ilość stron: 480

Recenzje