Gdy po raz kolejny słyszymy, że ktoś ogranicza w diecie cukier myślimy: „Mnie to nie dotyczy”. Często jesteśmy przekonani, że nasz jadłospis wcale dużo go nie zawiera. Cukier kojarzymy zwykle ze słodkimi przekąskami, deserami, zawartością cukierniczki czy owocami. Tymczasem jest go pełno w produktach, które wcale nie kojarzymy jako słodkie. Co więcej, kryje się on również w pozornie zdrowych jego „zamiennikach”, które stają się coraz bardziej popularne. Autorka w swojej książce obala mity dietetyczne, wymienia najczęściej popełniane błędy żywieniowe i ujawnia prawdziwych sprawców zbędnych kalorii.
Z książki dowiemy się między innymi, jakie są rodzaje cukrzycy i czym się ona różni od insulinooporności. Co to jest indeks glikemiczny i jak najkorzystniej łączyć składniki w domowym menu dla naszego zdrowia. Autorka zanalizowała też najbardziej popularne dzisiaj diety odchudzające pod kątem bezpieczeństwa dla osób cierpiących na te schorzenia. Podpowiada, jakie dania zamawiać, kiedy nie możemy zjeść w domu. Jak komponować prawidłowo posiłki i jak łączyć je z aktywnością fizyczną. Do części teoretycznej dołączone są proste i pyszne przepisy, które nie tylko zadowolą najbardziej wybrednych, ale pozostaną z korzyścią dla naszego zdrowia i figury.
Z książki dowiemy się między innymi, jakie są rodzaje cukrzycy i czym się ona różni od insulinooporności. Co to jest indeks glikemiczny i jak najkorzystniej łączyć składniki w domowym menu dla naszego zdrowia. Autorka zanalizowała też najbardziej popularne dzisiaj diety odchudzające pod kątem bezpieczeństwa dla osób cierpiących na te schorzenia. Podpowiada, jakie dania zamawiać, kiedy nie możemy zjeść w domu. Jak komponować prawidłowo posiłki i jak łączyć je z aktywnością fizyczną. Do części teoretycznej dołączone są proste i pyszne przepisy, które nie tylko zadowolą najbardziej wybrednych, ale pozostaną z korzyścią dla naszego zdrowia i figury.
Kraj produkcji: Polska
Producent:
Wydawnictwo M sp. z o.o.
Al.. J. Słowackiego 1/6
31-159 Kraków (Polska)
tel: +48 721-521-521
email: bok@wydawnictwom.pl
Szczegóły
Tytuł: Ach, ten cukier!Podtytuł: Odżywianie w cukrzycy, insulinooporności i otyłości
Autor: Anna Reguła
Wydawnictwo: Wydawnictwo M
Kod paskowy: 9788380436671
ISBN: 978-83-8043-667-1
Rok wydania: 2020
Ilość stron: 280
Format: 16,5 x 22 cm
Oprawa: miękka
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Sposób na nadwagę wyd.5
Źródła Życia
Jelito drażliwe. Leczenie dietą
Zwierciadło
Dzierganie w stylu JOMO.
21 relaksujących projektów do zrobienia na drutach
21 relaksujących projektów do zrobienia na drutach
Słowne (dawniej Burda Książki)
Szydełkiem i na drutach. Kreatywnie, łatwo i z czułością
Znak JednymSłowem
Żony Konstancina
Prószyński i S-ka