Roślinna kuchnia regionalna

Marginesy

  • Rok wydania: 2020
  • Format: 17.0x22.5cm
  • Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
49,90 PLN
Nasza cena
42,41 PLN
Oszczędzasz 16%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł



Kulinarna podróż po wszystkich regionach Polski. Odkryjecie nowe i zapomniane dania w wersjach roślinnych. Poznacie historię potraw i jaki wpływ na kuchnie regionalną miały zabory, warunki przyrodnicze, miejscowa ludność, a także położenie geograficzne. Czym są dziędziuchy na Lubelszczyźnie, hołubcie na Pomorzu Zachodnim, fujarki pastusze na Podkarpaciu, ruchańce na Kujawach czy bomby legnickie na Dolnym Śląsku. Przekonacie się jak smakują ziemniaki z jagodami, „pizza” z Borów Tucholskich i owocowe zupy z niezwykłymi dodatkami. Dowiecie się, co zrobić z czerstwego chleba, gdzie dodać pasternak, brukiew i kalarepę. Co króluje na świątecznych stołach Śląska czy Małopolski. Jakie słodkości na Tłusty Czwartek można przygotować na Pomorzu, Mazowszu, Kujawach czy Podlasiu. Zaskoczeń nie będzie końca – jak choćby takich, jak wiele tradycyjnych polskich potraw jest wegańskich od stuleci.

Przygotujecie z prostych i tanich składników, wyjątkowe potrawy na słodko i wytrawnie. Na śniadanie, obiad, podwieczorek i kolację.

Poznajcie regionalną kuchnie naszego kraju z użyciem roślinnych składników i cieszcie się wyjątkowym smakiem.

Paweł Ochman – weganin, autor bloga weganon.pl, ponad 1000 oryginalnych przepisów i książki Pyszności z roślin. Proste wypieki, desery, śniadania bez jajek i nabiału. Odkrywca regionalnej kuchni polskiej i potraw z dzikich roślin.



Szczegóły

Tytuł: Roślinna kuchnia regionalna
Autor: Paweł Ochman
Wydawnictwo: Marginesy
ISBN: 9788366500877
Języki: polski
Rok wydania: 2020
Ilość stron: 344
Format: 17.0x22.5cm
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami

Recenzje

Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także: