Historie kuchenne o miłości, rodzinie i sile tradycji. Czym chata bogata

Bernardinum

  • Rok wydania: 2020
  • Format: 24.0 x 23.0 cm
  • Oprawa: Twarda
Wysyłka:
Jutro (poniedziałek 2025-07-14)
Sugerowana cena
49,90 PLN
Nasza cena
41,16 PLN
Oszczędzasz 18%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 22,53 zł



Barbara Czaykowska-Kłoś urodziła się na Rzeszowszczyznie 19 lipca 1944 roku. Jest technikiem żywienia oraz absolwentką studium dietetycznego. Od lat 60. mieszka w Warszawie. Jako dziecko przewędrowała z rodziną niemal całe południe Polski w poszukiwaniu bezpiecznego miejsca. Domu.

Przez wiele lat rodzina mieszkała na Śląsku Opolskim pośród niezwykle życzliwych miejscowych.

Wspomnienia, rodzinne historie i smaki, które jak u Prousta przenoszą w bliską sercu przeszłość, były motywem przewodnim pierwszego tomu „Historii kuchennych”.

Drugi tom powstał z podobnej potrzeby, chociaż tęsknota do dawnych smaków i wspomnień wzbogaciła się o niewyobrażalną miłość do dzieci, wnuków, piesków, kotków, ptaków, drzew...

Porady, zdrowe mikstury, niezwykłe nalewki, potrawy, które przenoszą do dawnych zabawnych lub smutnych historii i te, które pomagają nakarmić największego niejadka.

Bogactwo smaków, wiedzy, mnóstwo ciepła i humoru...

To można znaleźć w drugiej części „Historii kuchennych”.

Kraj produkcji: PL

Producent:
Wydawnictwo Bernardinum
Biskupa Dominika 11
83-130 Pelplin (PL)
tel: 585361757
email: [email protected]


Szczegóły

Tytuł: Historie kuchenne o miłości, rodzinie i sile tradycji. Czym chata bogata
Autor: Barbara Czaykowska-Kłoś
Wydawnictwo: Bernardinum
ISBN: 9788381275057
Rok wydania: 2020
Ilość stron: 272
Format: 24.0 x 23.0 cm
Oprawa: Twarda
Kraj produkcji: PL

Recenzje