Przeciw naturze. Prawdy i mity o GMO, żywności ekologicznej, glutenie i o tym, co kryje się w naszym jedzeniu

Literackie

  • Rok wydania: 2021
  • Format: 14.0x19.0 cm
  • Oprawa: twarda
Wysyłka:
Jutro (poniedziałek 2024-12-23)
Sugerowana cena
44,90 PLN
Nasza cena
37,72 PLN
Oszczędzasz 16%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 31,86 zł



Nareszcie głos rozsądku i solidna porcja wiedzy w dyskusji o zdrowym odżywianiu!
 
Praktyczny i niezbędny przewodnik po tym, co „organiczne”, „tradycyjne”, „wolne od” i...
 
„Naturalne” odżywianie to cel prawdziwego wyścigu, w którym od lat biorą udział dietetycy, celebryci, media i my sami. Jednak nasze poglądy w tej kwestii wcale nie są ugruntowane. Niepokojeni i zdezorientowani coraz to nowymi alarmami pojawiającymi się w mediach na temat szkodliwości kolejnych składników, utwierdziliśmy się w przekonaniu, że „manipulowanie” żywnością to największe zło, zapominając, iż rośliny ulepszamy od początków rolnictwa.
 
Na czym opieramy pewność, że pomarańczowy to naturalny kolor marchewki? Albo ryż, po który sięgamy w sklepie, jest naprawdę ekologiczny? Czy istnieje coś takiego jak „nadwrażliwość na gluten”?
 
Aby sprawdzić jakość oraz pochodzenie tego, co trafia na nasz talerz, i rozwiać liczne wątpliwości autorzy – włoscy naukowcy: chemik i biotechnolożka znana z bestsellerowego poradnika Bez parabenów. Jak bronić się przed kosmetycznymi oszustwami i mądrze dbać o urodę – opisująhistorię pokarmów, analizują dowody zgromadzone przez badaczy i wsłuchują się w prastarą mądrość rolników. Dzięki ich pełnemu pasji spojrzeniu oraz rzetelnym objaśnieniom możemy wreszcie dokonać świadomego wyboru jako konsumenci, bez obaw, że działamy „przeciw naturze”.

Producent:
Wydawnictwo AMBER Sp. z o.o.
ul. Królewicza Jakuba 27 A
02-956 Warszawa (PL)
tel: kontakt@wydawnictwoamber.pl
email:

Podmiot odpowiedzialny:
Wydawnictwo AMBER Sp. z o.o.
ul. Królewicza Jakuba 27 A
02-956 Warszawa (PL)
tel: kontakt@wydawnictwoamber.pl
email:


Szczegóły

Tytuł: Przeciw naturze. Prawdy i mity o GMO, żywności ekologicznej, glutenie i o tym, co kryje się w naszym jedzeniu
Autor: Dario Bressanini, Beatrice Mautino
Wydawnictwo: Literackie
Kod paskowy: 9788308073506
ISBN: 978-83-08-07350-6
Rok wydania: 2021
Ilość stron: 352
Format: 14.0x19.0 cm
Oprawa: twarda

Recenzje