„Przepiękna książka. Ugotuję z niej wszystko po kolei”.
Nigella Lawson
Ta książka to list miłosny do Palestyny, w którym z zachwytem opisano jej kuchnię, produkty, historię, przyszłość i ludzi – tworząc barwny kalejdoskop ponad 110 przepisów i opowieści współautorów Jerozolimy i Ottolenghi PROSTO.
Sami i Tara zapraszają cię w podróż po Betlejem, Wschodniej Jerozolimie, Nablusie, Hajfie, Akce, Nazarecie, Galilei i Zachodnim Brzegu. Każdy region to odrębna, jedyna w swoim rodzaju kulinarna opowieść. Prawdziwa uczta dla zmysłów.
Oto doskonała mieszanka potraw tradycyjnych i współczesnych. Przepisy przekazywane z pokolenia na pokolenie, przystosowane do dzisiejszych kuchennych realiów, a także zupełnie nowe, będące owocem spotkań autorów z rolnikami i producentami żywności w całej Palestynie.
Zastaw swój stół przepysznym jedzeniem – od kolorowych sałatek, smakowitych zup i zdrowych kasz, przez wyborne pieczywo i łatwe potrawy jednogarnkowe, aż po rozkosznie pachnące łakocie. Znajdziesz tu proste w przygotowaniu dania na biesiadę w większym gronie oraz smaczne codzienne posiłki. Niesamowite potrawy inspirowane kuchnią palestyńską, które z radością przyrządzisz, zjesz, pokochasz i na stałe włączysz do swojego repertuaru.
Nigella Lawson
Ta książka to list miłosny do Palestyny, w którym z zachwytem opisano jej kuchnię, produkty, historię, przyszłość i ludzi – tworząc barwny kalejdoskop ponad 110 przepisów i opowieści współautorów Jerozolimy i Ottolenghi PROSTO.
Sami i Tara zapraszają cię w podróż po Betlejem, Wschodniej Jerozolimie, Nablusie, Hajfie, Akce, Nazarecie, Galilei i Zachodnim Brzegu. Każdy region to odrębna, jedyna w swoim rodzaju kulinarna opowieść. Prawdziwa uczta dla zmysłów.
Oto doskonała mieszanka potraw tradycyjnych i współczesnych. Przepisy przekazywane z pokolenia na pokolenie, przystosowane do dzisiejszych kuchennych realiów, a także zupełnie nowe, będące owocem spotkań autorów z rolnikami i producentami żywności w całej Palestynie.
Zastaw swój stół przepysznym jedzeniem – od kolorowych sałatek, smakowitych zup i zdrowych kasz, przez wyborne pieczywo i łatwe potrawy jednogarnkowe, aż po rozkosznie pachnące łakocie. Znajdziesz tu proste w przygotowaniu dania na biesiadę w większym gronie oraz smaczne codzienne posiłki. Niesamowite potrawy inspirowane kuchnią palestyńską, które z radością przyrządzisz, zjesz, pokochasz i na stałe włączysz do swojego repertuaru.
Szczegóły
Tytuł: Palestyna. Książka kucharskaAutor: Tara Wigley, Sami Tamimi
Wydawnictwo: Filo
ISBN: 9788362903580
Rok wydania: 2021
Ilość stron: 352
Format: 20 x 27,5 cm
Oprawa: oprawa twarda wypełniona gąbką
Waga: 1.458 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Tutoring Teoria praktyka studia przypadków
Wolters Kluwer
Nieistniejące nieznane niezwykłe
Kościoły Warszawy
Kościoły Warszawy
Skarpa Warszawska
Hummusy i pasty
Znak JednymSłowem
Korea. Nie tylko kimchi
Prószyński i S-ka
Farina. Kuchnia śródziemnomorska
Znak Koncept
Sprawa Josefa Fritzla
Filia