W publikacji zwrócono uwagę na nowe drogi konsumpcji oparte na dietach nowej generacji i na zmianach w Piramidzie Żywieniowej. Omówiono korzyści płynące z konsumowania orzechów i suszonych owoców jako ważnych elementów nowych stylów żywieniowych. Wskazano na wady i zalety wzbogacania żywności w „pierwiastki życia” konieczne dla zdrowia człowieka. Zaakcentowano także znaczenie równowagi kwasowo- zasadowej w konsumowaniu różnych rodzajów napojów, obecnych w dietach naszych czasów. Przeanalizowano również zachowania zakupowe konsumentów w kontekście łańcuchów logistycznych oraz jakości produktów żywnościowych spożywanych przez konsumentów. Niniejsza monografia przeznaczona jest zarówno dla studentów i ludzi nauki, zainteresowanych zmieniającymi się stylami konsumpcji wśród społeczeństw naszych czasów, jak również dla wszystkich czytelników zaangażowanych w nowe, zdrowe podejście do jakości życia. Autorzy niniejszej publikacji są przekonani, że książka ta wniesie nowy powiew i nowe spojrzenie na zdrowy, zbilansowany styl życia ludzi w XXI wieku.
Szczegóły
Tytuł: Nowe style konsumpcjiAutor: Aleksandra Badora, Krzysztof Kud, Magdalena Celińska, Oliwia Drążek, Emilia Klimkiewicz
Wydawnictwo: Difin
ISBN: 9788366491083
Języki: polski
Rok wydania: 2020
Ilość stron: 144
Oprawa: miękka
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Choinka. Jestem, jaka jestem
Dwukropek
Kicia Kocia i Nunuś. Idą święta
Media Rodzina
Nowa praca Świętego Mikołaja
Nasza Księgarnia
Sierota z Warszawy
Znak Horyzont
Ulica Noel. Tom 3
Znak Literanova
Krawcowa z Paryża
Otwarte
Wigilia z nieznajomym
Literackie
Dobrze, że jesteś
Czwarta Strona
Promyczek na święta
Czwarta Strona