Ciasta, tarty, keksy, kremy mrożone i napoje… Utalentowany szef
kuchni Valentin Néraudeau podaje przepisy na desery KLASYCZNE I LIGHT.
Obie wersje słodkości łatwo przygotować, są niezwykle smaczne i
zachwycają wyglądem! Wszystkie desery są przygotowywane na bazie
owoców. Według Valentina Néraudeau WSZYSCY MAMY PRAWO DO
PRZYJEMNOŚCI, a taką przyjemnością jest pyszny deser na przykład z
kremem chantilly i z pięknymi owocami. Desery klasyczne na pewno
zadowolą najwybredniejszych smakoszy. Desery light są przeznaczone dla
tych, którzy nie chcą zrezygnować z częstego sięgania po desery.
Zawierają więcej owoców i są mniej kaloryczne, ale są piękne,
bardzo smaczne i możemy jeść je bez poczucia winy. Podane przepisy
są zilustrowane zdjęciami, żeby maksymalnie ułatwić przygotowanie
deserów.
Teraz wystarczy już tylko wybrać przepis i przygotować deser!
Valentin Néraudeau otworzył pierwszą restaurację w wieku dwudziestu
lat i szybko otwierał kolejne. Był uczestnikiem Top Chef, dzięki
czemu poznała go szeroka publiczność. Jest bardzo zaangażowany w
opracowywanie przepisów kulinarnych dla sportowców i dla osób, które
chcą utrzymać dobrą kondycję fizyczną.
Szczegóły
Tytuł: Smakowite desery na dwa sposoby. 35 przepisów w wersji klasycznej i lightAutor: Valentin Néraudean
Wydawnictwo: Jedność
ISBN: 9788381443395
Język oryginału: niemiecki
Tłumacz: Magdalena Jałowiec
Języki: polski
Rok wydania: 2021
Ilość stron: 224
Format: 22.5x28.5 cm
Oprawa: Twarda
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Lalka
Greg
Mury Hebronu
Czarne
Do wszystkich chłopców, których kochałam
Illuminatio
Profesor Andrews w Warszawie. Wyspa
Literackie
Chmurdalia
Znak
Piaskowa góra
Znak
Katedra
Literackie
Siedem odcieni miłości
Zielona Sowa
Mój wyjątkowy tydzień z Tessą
Dwie Siostry
Targ mięsny
Books4YA
Cała szkoła mówi o mnie
Literackie