Ciasta i desery. Bezglutenowe podróże

Wydawnictwo AA

  • Rok wydania: 2020
  • Format: 17.5x24.0 cm
  • Oprawa: twarda
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
49,90 PLN
Nasza cena
37,56 PLN
Oszczędzasz 25%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 37,56 zł



Całkiem inny przewodnik kulinarny!

Kamila i Noemi to dwie siostry, które w dzieciństwie dowiedziały się, że mają nietolerancję glutenu. Był to czas, gdy w sklepach nie było zbyt wielu produktów bezglutenowych, a zwłaszcza słodyczy.

Postanowiły więc wziąć sprawy we własne ręce i na początku z mamą, a następnie same zaczęły przygotowywać potrawy, które mogłyby jeść.

Żeby pomóc innym osobom z podobnymi problemami, postanowiły podzielić się swoim doświadczeniem. W 2013 roku obie nastolatki założyły na Facebooku stronę „Bezglutenowe przepisy”, którą prowadzą do dziś.

Największą popularnością cieszą się ich ciasta i desery, ponieważ te dania zazwyczaj najtrudniej jest przygotować. Niektóre z tych przepisów powstały dzięki podróżom autorek po świecie i czerpaniu inspiracji z dorobku innych kuchni.

Niniejsza książka zawiera 54 wyjątkowe receptury – sprawdzone i dokładnie opisane – na przepyszne słodkości, powstałe dzięki wizytom Kamili i Noemi na Węgrzech, we Włoszech, w Hiszpanii, w Stanach Zjednoczonych i w Izraelu.

Używane w przepisach produkty są certyfikowane jako bezglutenowe.

Kraj produkcji: Polska

Producent:
Wydawnictwo AA s.c. Andrzej Mardyła, Hanna Mardyła
ul. Ciepłownicza 29
31-574 Kraków (Polska)
tel: 695 994 191
email: rlipowski@aa.com.pl


Szczegóły

Tytuł: Ciasta i desery. Bezglutenowe podróże
Autor: Kamila Górny, Noemi Górny
Wydawnictwo: Wydawnictwo AA
ISBN: 9788378640998
Rok wydania: 2020
Ilość stron: 176
Format: 17.5x24.0 cm
Oprawa: twarda

Recenzje