Całkiem inny przewodnik kulinarny!
Kamila i Noemi to dwie siostry, które w dzieciństwie dowiedziały się, że mają nietolerancję glutenu. Był to czas, gdy w sklepach nie było zbyt wielu produktów bezglutenowych, a zwłaszcza słodyczy.
Postanowiły więc wziąć sprawy we własne ręce i na początku z mamą, a następnie same zaczęły przygotowywać potrawy, które mogłyby jeść.
Żeby pomóc innym osobom z podobnymi problemami, postanowiły podzielić się swoim doświadczeniem. W 2013 roku obie nastolatki założyły na Facebooku stronę „Bezglutenowe przepisy”, którą prowadzą do dziś.
Największą popularnością cieszą się ich ciasta i desery, ponieważ te dania zazwyczaj najtrudniej jest przygotować. Niektóre z tych przepisów powstały dzięki podróżom autorek po świecie i czerpaniu inspiracji z dorobku innych kuchni.
Niniejsza książka zawiera 54 wyjątkowe receptury – sprawdzone i dokładnie opisane – na przepyszne słodkości, powstałe dzięki wizytom Kamili i Noemi na Węgrzech, we Włoszech, w Hiszpanii, w Stanach Zjednoczonych i w Izraelu.
Używane w przepisach produkty są certyfikowane jako bezglutenowe.
Kamila i Noemi to dwie siostry, które w dzieciństwie dowiedziały się, że mają nietolerancję glutenu. Był to czas, gdy w sklepach nie było zbyt wielu produktów bezglutenowych, a zwłaszcza słodyczy.
Postanowiły więc wziąć sprawy we własne ręce i na początku z mamą, a następnie same zaczęły przygotowywać potrawy, które mogłyby jeść.
Żeby pomóc innym osobom z podobnymi problemami, postanowiły podzielić się swoim doświadczeniem. W 2013 roku obie nastolatki założyły na Facebooku stronę „Bezglutenowe przepisy”, którą prowadzą do dziś.
Największą popularnością cieszą się ich ciasta i desery, ponieważ te dania zazwyczaj najtrudniej jest przygotować. Niektóre z tych przepisów powstały dzięki podróżom autorek po świecie i czerpaniu inspiracji z dorobku innych kuchni.
Niniejsza książka zawiera 54 wyjątkowe receptury – sprawdzone i dokładnie opisane – na przepyszne słodkości, powstałe dzięki wizytom Kamili i Noemi na Węgrzech, we Włoszech, w Hiszpanii, w Stanach Zjednoczonych i w Izraelu.
Używane w przepisach produkty są certyfikowane jako bezglutenowe.
Kraj produkcji: Polska
Producent:
Wydawnictwo AA s.c. Andrzej Mardyła, Hanna Mardyła
ul. Ciepłownicza 29
31-574 Kraków (Polska)
tel: 695 994 191
email: rlipowski@aa.com.pl
Szczegóły
Tytuł: Ciasta i desery. Bezglutenowe podróżeAutor: Kamila Górny, Noemi Górny
Wydawnictwo: Wydawnictwo AA
ISBN: 9788378640998
Rok wydania: 2020
Ilość stron: 176
Format: 17.5x24.0 cm
Oprawa: twarda
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Przygoda dzika Toniego Halika
Agora dla dzieci
Zostań sama w domu
Nasza Księgarnia
Przygody Emila ze Smalandii
Nasza Księgarnia
Detektywi z Tajemniczej 5. Zagadka mazurskiej mumii
Nasza Księgarnia
Opowiem ci, mamo, co robią konie
Nasza Księgarnia
Horror! czyli skąd się biorą dzieci
Nasza Księgarnia
Dom samobójców
Filia
Leśniczówka Wszebory
Filia
Neurochirurg
Filia