Jak leczyć się czekoladą

Wydawnictwo AA

  • Rok wydania: 2020
  • Format: 17.0x24.0 cm
  • Oprawa: twarda
Wysyłka:
1-3 dni robocze + czas dostawy
Sugerowana cena
63,60 PLN
Nasza cena
57,83 PLN
Oszczędzasz 10%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 48,20 zł



Spożywanie prawdziwej czekolady jest zalecane ze względu na wspaniałe bogactwo występujących w niej mikroelementów, minerałów, witamin i polifenoli.

Książka „Jak leczyć się czekoladą” autorstwa prof. medycyny Henriego Joyeux i mistrza czekoladnictwa Jeana Claude’a Bertona jest prawdziwą encyklopedią wiedzy o czekoladzie, dzięki której poznajemy:
- pochodzenie i historię magicznego owocu drzewa kakaowego, zbieranego w lasach tropikalnych, skąd został sprowadzony do Europy przez odkrywców Nowego Świata;
- zalety czekolady, popularnej wśród rdzennej ludności Ameryki i bardzo szybko docenionej także na wielkich europejskich dworach królewskich, a nawet w Watykanie;
- porady zdrowotne;
- rytuał przygotowania i picia czekolady oraz właściwości aromatyzujących ją naturalnych dodatków;
- sposób wyrobu czekolady, w tym czekolady organicznej;
- szczegółowe informacje na temat czekoomegi, czyli czekolady z dodatkiem dobroczynnych kwasów tłuszczowych omega, znacząco wzmacniających walory odżywcze czystej czekolady.

Autorzy doradzają też jak nauczyć się odróżniać prawdziwą czekoladę od jej licznych podróbek.

Obowiązkowa lektura, nie tylko dla medyków!

Szczegóły

Tytuł: Jak leczyć się czekoladą
Autor: prof. Henri Joyeux, Jean Claude Berton
Wydawnictwo: Wydawnictwo AA
Kod paskowy: 9788378640790
Rok wydania: 2020
Ilość stron: 208
Format: 17.0x24.0 cm
Oprawa: twarda

Recenzje