Nowa Jadłonomia. Roślinne przepisy... w.2018 (Uszkodzona okładka)

Marginesy

  • Rok wydania: 2018
  • Format: 16,5x21 cm
  • Oprawa: twarda
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
49,90 PLN
Nasza cena
33,40 PLN
Oszczędzasz 34%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł



Outlet: uszkodzenie okładki bez wpływu na treść
Nowe, poręczne wydanie superbestsellera!
Zjeździła Wietnam i Tajlandię, zmarzła w Korei, pojechała ucierać pasty curry do Indii, przejechała całe Bałkany, zgrzała się na targowiskach w Maroko i rozpływała się nad świeżym awokado w Kalifornii. Odwiedziła ponad pięćdziesiąt krajów, a kulturę każdego z nich poznawała od kuchni.
Dla Marty Dymek najważniejsze były regionalne przyprawy, tradycyjne śniadania, rytualne obiady, narodowe dania, ulubione słodkości oraz to, jak wyglądają stragany i targowiska. W każdej podróży spisywała przepisy, notowała najciekawsze połączenia oraz spotykała się z tamtejszymi kucharzami, kucharkami i domowymi gospodyniami.
Kuchnia roślinna nie pochodzi z konkretnego kraju ani kontynentu. Od wieków roślinne potrawy można spotkać na każdej szerokości geograficznej, bez względu na temperaturę, klimat i wysokość nad poziomem morza. Wegańskie jest zarówno meksykańskie guacamole, swojski barszcz z uszkami, afrykański gulasz z jarmużu, jak i buraczane curry z cynamonem. Jeśli tylko wie się, gdzie patrzeć, w każdym kraju z łatwością można spotkać mnóstwo roślinnych przepisów, które otwierają oczy na niespotykane dotąd połączenia i pozwalają na nowo odkryć dobrze znane warzywa. Uwierzcie, że zjedzenie bulwy selera po chińsku zmienia kulinarną wyobraźnię raz na zawsze.

Szczegóły

Tytuł: Nowa Jadłonomia. Roślinne przepisy... w.2018 (Uszkodzona okładka)
Autor: Marta Dymek
Wydawnictwo: Marginesy
ISBN: 9788365973863
Rok wydania: 2018
Ilość stron: 288
Format: 16,5x21 cm
Oprawa: twarda

Recenzje