Główną przyczyną niedokrwistości spowodowanej niedoborem żelaza są niedobory tego pierwiastka w diecie, związane z niewiedzą i wynikającymi z niej błędami żywieniowymi. Modyfikacja codziennego jadłospisu pozwala w większości przypadków odzyskać zdrowie. W książce znajdują się interesujące przepisy na potrawy bogate w żelazo i kwas foliowy - składniki, które są szczególnie ważne w profilaktyce anemii.
Szczegóły
Tytuł: Żywienie w niedokrwistościachAutor: Zofia Wieczorek-Chełmińska
Wydawnictwo: PZWL Wydawnictwo Lekarskie
ISBN: 9788320035049
Języki: polski
Rok wydania: 2015
Ilość stron: 232
Format: 20.5x14.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.26 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Liczmy witaminy w diecie
PZWL Wydawnictwo Lekarskie
Szkoła rodzenia
PZWL Wydawnictwo Lekarskie
Prace w drewnie
Arkady
Żywienie kobiet w ciąży
PZWL Wydawnictwo Lekarskie
Wielka księga własnych wyrobów
Multico
Atlas gór świata
Szczyty marzeń
Szczyty marzeń
ExpressMap