Coraz więcej osób boryka się ze zbyt wysokim poziomem cholesterolu LDL we krwi, który prowadzi do poważnych schorzeń – miażdżycy, zawału, choroby wieńcowej… Jak zatem zadbać o prawidłowy cholesterol, zredukować poziom tego złego, a podnieść tego dobrego? Przede wszystkim należy dostarczać organizmowi odpowiedniej ilości wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, czyli omega-3 i omega-6! Z naszej książki dowiesz się, które produkty zawierają najwięcej tych niezwykle zdrowych tłuszczów, a także w jaki sposób przyrządzać z nich posiłki, aby miały maksimum wartości odżywczych. Przekonaj się, jak wiele różnorodnych dań można skomponować, wykorzystując ryby, awokado, orzechy czy ziarna.
Szczegóły
Tytuł: Omega 3 Omega 6Autor: Opracowanie zbiorowe
Wydawnictwo: OLIMP MEDIA
Kod paskowy: 9788377073308
ISBN: 978-83-7707-330-8
Rok wydania: 2020
Ilość stron: 144
Format: 165 x 220 mm
Oprawa: miękka
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Dieta lecznicza i rozdzielna
Oficyna Wydawnicza ABA
Największe Skarby naszej cywilizacji
Słowne (dawniej Burda Książki)
Soda oczyszczona na straży zdrowia
Hartigrama
Niacyna B3 w leczeniu
Oficyna Wydawnicza ABA
Grzyb herbaciany. Naturalny uzdrowiciel
Hartigrama
Mniszek lekarski w walce z nowotworami
Aromat Słowa