Teksty zawarte w tomie nawiązują do najdawniejszych dziejów koreańskiej kultury kulinarnej, symboliki ryżu i jego rytualizacji, roli herbaty oraz napojów alkoholowych w kulturze życia codziennego, obejmują też wątki biesiadne w poezji i przekazy na temat historycznej i współczesnej tradycji kulinarnej.
******
Korean Cuisine from the Inside – Rituals, Etiquette and Aesthetics
The texts included in the book refer to the earliest history of Korean culinary culture, the symbolism of rice and its ritualization, the role of tea and alcoholic drinks in everyday culture, they also explore feast threads in poetry and historical and contemporary culinary traditions.
******
Korean Cuisine from the Inside – Rituals, Etiquette and Aesthetics
The texts included in the book refer to the earliest history of Korean culinary culture, the symbolism of rice and its ritualization, the role of tea and alcoholic drinks in everyday culture, they also explore feast threads in poetry and historical and contemporary culinary traditions.
Producent:
Uniwersytet Warszawski
Krakowskie Przedmieście 26/28
00-927 Warszawa (PL)
tel: 22 55 21 888
email: [email protected]
Szczegóły
Tytuł: Kultura koreańska od kuchni - rytuały, etykieta i estetykaWydawnictwo: Wydawnictwo Uniwersytetu Warszawskiego
Seria: Coreana Varsoviensia
ISBN: 9788323548836
Języki: polski
Rok wydania: 2021
Ilość stron: 242
Format: 14.5x20.5cm
Oprawa: Miękka
Redakcja: Huszcza Romuald, Wojakowska-Kurowska Anna
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Kuchnia koreańska
Astrum
Battle Royale
Vesper
Leksykon żywej śmierci T.1
Wydawnictwo IX
Kinoka Kino włoskie
Mammal