Kultura koreańska od kuchni - rytuały, etykieta i estetyka

Wydawnictwa Uniwersytetu Warszawskiego

  • Rok wydania: 2021
  • Format: 14.5x20.5cm
  • Oprawa: Miękka
Wysyłka:
1 - 3 dni robocze + czas dostawy
Sugerowana cena
35,30 PLN
Nasza cena
32,08 PLN
Oszczędzasz 10%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 27,50 zł



Teksty zawarte w tomie nawiązują do najdawniejszych dziejów koreańskiej kultury kulinarnej, symboliki ryżu i jego rytualizacji, roli herbaty oraz napojów alkoholowych w kulturze życia codziennego, obejmują też wątki biesiadne w poezji i przekazy na temat historycznej i współczesnej tradycji kulinarnej.

******

Korean Cuisine from the Inside – Rituals, Etiquette and Aesthetics

The texts included in the book refer to the earliest history of Korean culinary culture, the symbolism of rice and its ritualization, the role of tea and alcoholic drinks in everyday culture, they also explore feast threads in poetry and historical and contemporary culinary traditions.


Producent:
Wydawnictwo AMBER Sp. z o.o.
ul. Królewicza Jakuba 27 A
02-956 Warszawa (PL)
tel: kontakt@wydawnictwoamber.pl
email:

Podmiot odpowiedzialny:
Wydawnictwo AMBER Sp. z o.o.
ul. Królewicza Jakuba 27 A
02-956 Warszawa (PL)
tel: kontakt@wydawnictwoamber.pl
email:


Szczegóły

Tytuł: Kultura koreańska od kuchni - rytuały, etykieta i estetyka
Wydawnictwo: Wydawnictwa Uniwersytetu Warszawskiego
Seria: Coreana Varsoviensia
ISBN: 9788323548836
Języki: polski
Rok wydania: 2021
Ilość stron: 242
Format: 14.5x20.5cm
Oprawa: Miękka
Redakcja: Huszcza Romuald, Wojakowska-Kurowska Anna

Recenzje