`Kuchnia i wino. O sztuce dobierania win do potraw` to przewodnik po świecie dobrej kuchni, jak i dobrych win. Autor, przytaczając setki przykładów udanych zestawień udowadnia, że mariaż wina z jedzeniem wnosi do naszego życia zupełnie nową jakość. Menu z winami dobranymi do 25 tematycznych kolacji i jednego śniadania tworzą praktyczny zbiór gotowych do użycia pomysłów na idealne przyjęcie, romantyczną randkę albo rodzinny obiad – oczywiście z winem. Do każdego dania autor proponuje jedno lub więcej rodzajów win a swoje wybory szczegółowo uzasadnia, dzieląc się z czytelnikami wiedzą opartą na ponad dwudziestoletnim doświadczeniu w układaniu idealnych menu. Dlaczego słone sery lubią słodkie tokaje a taniczne cabernety steki? Jak używać przypraw, by dostosować danie do wina? Czym należy popijać jajko, śledzia i czekoladę? Wiele praktycznych wskazówek i porad, inspirujące opowieści kulinarne z całego świata i najlepsze wina dostępne na polskim rynku do wyboru.
Szczegóły
Tytuł: Kuchnia i wino. O sztuce dobierania win do potrawAutor: Wojciech Giebuta
Wydawnictwo: Czas Wina
ISBN: 9788363908317
Rok wydania: 2020
Ilość stron: 160
Format: 18.5x24.0 cm
Oprawa: oprawa zintegrowana
Waga: 0.472 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Sudoku
Zielona Sowa
Łatwe łamigłówki
Olesiejuk
CzuCzu. Dłuuugie kolorowanki - Kosmos
Bright Junior Media
Rok w lesie. Znajdź zwierzaka
Nasza Księgarnia