Konopne gotowanie

Znak Koncept

  • Rok wydania: 2021
  • Format: 16.9 x 23.4 cm
  • Oprawa: Twarda
Wysyłka:
Dzisiaj
Sugerowana cena
69,99 PLN
Nasza cena
58,25 PLN
Oszczędzasz 17%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 38,55 zł



Orgia smaków, która pobudza zmysły i poprawia nastrój – nie tylko dla wielbicieli marihuany

Marihuanę wykorzystywano w kuchni od zarania dziejów. Jednak dopiero teraz podbija ona kulinarny świat. Jedzenie terapeutyczne działa dwustopniowo: po pierwsze wspomaga walkę z chorobami dzięki substancjom leczniczym, a po drugie poprawia humor i łagodzi stres. Korzyści zdrowotne spożywania marihuany w posiłkach zostały naukowo udowodnione.

Konopne gotowanie to jedyne takie kompendium. Znajdziesz w nim pełną, usystematyzowaną i podaną w bardzo przystępny sposób wiedzę na temat marihuany.

Dzięki tej książce:
  •     dowiesz się, jak uzyskać receptę na medyczną marihuanę i jak to lekarstwo przyjmować,
  •     poznasz przepisy na potrawy, które kuszą oczy, cieszą brzuchy i śnią się po nocach – a są to sny piękne 😊,
  •     odkryjesz bazowe ekstrakcje z użyciem suszu konopnego – stąd już tylko krok od tworzenia własnych kompozycji,
  •     przeniesiesz się do świata weed pairingu – nauczysz się łączyć składniki swoich ulubionych dań z terapeutyczną rośliną, która zaskakuje różnorodnością aromatów,
  •     wyniesiesz swoje kulinarne umiejętności na wyżyny.

Stonerchefowie to prawdziwi eksperci w dziedzinie konopnego gotowania. Dzielą się swoimi sekretami i recepturami na:
  •     kofty wołowe z miętową rajitą,
  •     płonący makaron z sosem serowym,
  •     ptysie ze śmietaną mango pod truskawkową kruszonką,
  •     chałwę z miodem, pistacjami i truskawkami.

Poznaj fantastyczne smaki, jakich nie spotkasz nawet w najlepszych restauracjach, i wyrusz w podróż do kulinarnego Disneylandu!

------------------------------------------------------------------------------------

Jesteśmy psychologami, którzy żyją ze sobą w kompletnej symbiozie. Szerzymy wiedzę o konopiach, a w naszej kuchni powstają rozpustne dzieła sztuki. Zawodowo zajmujemy się tworzeniem treści popularnonaukowych o marihuanie na rynku amerykańskim; od ponad 5 lat analizujemy badania naukowe i przekazujemy tę wiedzę w przystępny sposób, zwiększając świadomość na temat konopi wśród największej społeczności użytkowników marihuany na świecie. Naszą wiedzę i doświadczenie przenieśliśmy na rodzimy grunt w postaci „Weedukacji”, którą prowadzimy jako Stonerchefowie. Szerszej publiczności daliśmy się poznać pierwszym ślubem konopnym w Polsce. Nasze życiowe motto brzmi: „Można? Można!”.

Szczegóły

Tytuł: Konopne gotowanie
Autor: Anita Kilian-Kuźniewicz, Piotr Kuźniewicz
Wydawnictwo: Znak Koncept
ISBN: 9788324073719
Języki: polski
Rok wydania: 2021
Ilość stron: 256
Format: 16.9 x 23.4 cm
Oprawa: Twarda

Recenzje