Sycylia Pascal Lajt

Pascal

  • Rok wydania: 2021
  • Format: 111.5x190.0cm
  • Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
Wysyłka:
Jutro (poniedziałek 2024-12-23)
Sugerowana cena
26,90 PLN
Nasza cena
21,24 PLN
Oszczędzasz 22%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 16,31 zł



Skąd się wzięły czarne plaże?

Jak przygotować się do wycieczki na Etnę?

Co zjeść w locie?

Jak uratować żółwia?

Na mapie gastronomicznej Sycylii street food zajmuje szczególne miejsce. Wpisuje się w tradycję regionu, będąc alternatywą dla długich posiłków zarówno dla mieszkańców, jak i turystów odwiedzających tę część Włoch. Warto tu skorzystać z bogatej oferty pranzetti volanti (posiłków w locie) i stołować się na ulicy, w licznych rosticceriach, lokalach przy kioskach czy w smażalniach.

Il cibo nelle mani to jedzenie na wynos w doskonałym wydaniu i wybornej oprawie. Wizytówką sycylijskiego street foodu jest pane con panele. Panelle to tradycyjne palermitańskie placuszki z mąki z ciecierzycy, smażone na oczach klientów, które można włożyć do świeżej bułki posypanej sezamem. W ofercie nie brakuje oczywiście najróżniejszych odmian pizzy oraz innych przysmaków serwowanych na zimno i ciepło o każdej porze dnia i nocy.

Dominika Friedrich, autorka przewodnika oraz bloga Sycylia bocznymi drogami

Kraj produkcji: Polska

Producent:
Pascal
Zapora 25
43-382 Bielsko-Biała (Polska)
tel: 338282888
email: pascal@pascal.pl


Szczegóły

Tytuł: Sycylia Pascal Lajt
Autor: Dominika Friedrich
Wydawnictwo: Pascal
ISBN: 9788381035989
Języki: polski
Rok wydania: 2021
Ilość stron: 156
Format: 111.5x190.0cm
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami

Recenzje