Przygotowanie imprez i usług turyst.HGT.07. cz.1

WSiP

  • Rok wydania: 2021
Wysyłka:
Jutro (poniedziałek 2024-12-23)
Sugerowana cena
98,90 PLN
Nasza cena
89,93 PLN
Oszczędzasz 10%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 56,11 zł



Podręcznik podaje podstawowe wiadomości z zakresu turystyki, takie jak: czynniki rozwoju turystyki, motywy podróżowania, kategorie, rodzaje i formy turystyki. Omawia także usługi najczęściej świadczone w turystyce i wyjaśnia, jak kreują one potrzeby klienta oraz jak je zaspokajają. Publikacja przedstawia definicję produktu turystycznego i zasady jego przygotowania, najważniejsze dla turystyki akty prawne, a także omawia rynek turystyczny jako taki.
Podręcznik przedstawia w skrócie zagadnienia dotyczące geografii turystycznej Polski, aby zachęcić uczniów do samodzielnego poznawania rodzimych walorów przyrodniczych i kulturalnych. Ta ostatnia część obfituje w bogactwo starannie dobranych ilustracji, które mają nie tylko zaprezentować omawiane atrakcje turystyczne, ale także obudzić chęć ich zwiedzenia oraz poznania związanej z nimi historii.
Podręcznik z jednej strony podaje bardzo dużo istotnych informacji, z drugiej zaś uczy samodzielnego, krytycznego zdobywania wiedzy i doskonali umiejętności korzystania z różnych jej źródeł: map, danych statystycznych, aktów prawnych, literatury fachowej i stron internetowych zarówno przygotowanych i przeznaczonych specjalnie dla zawodowców, jak i amatorskich.


Szczegóły

Tytuł: Przygotowanie imprez i usług turyst.HGT.07. cz.1
Autor: Maria Napiórkowska-Gzula, Barbara Steblik
Wydawnictwo: WSiP
ISBN: 9788302196218
Rok wydania: 2021

Recenzje