Temat dysbiozy jelitowej i probiotykoterapii doczekał się już należnego miejsca w literaturze naukowej i na konferencjach dla specjalistów. Nadal jednak najczęściej omawiany jest od strony teoretycznej, wyjaśniając mechanizmy oddziaływania mikrobiomu człowieka na jego zdrowie. Książka przedstawia kolejny krok, jakim jest zastosowanie wiedzy, którą już mamy w praktyce lekarzy, dietetyków, terapeutów, a także przybliża ten tematu pacjentom.
· Jak wykorzystać wiedzę o bakteriach probiotycznych i prebiotykach, którą znamy z opracowań naukowych?
· W pracy z jakim pacjentem i jakimi schorzeniami można wykorzystać terapię mikrobiologiczną?
· Kiedy mówimy o skutecznej terapii i dlaczego przypadkowy probiotyk z apteki może nie działać?
· Jakie nadzieje i możliwości daje terapia mikrobiologiczna i jakie jest miejsce probiotyków zarówno w profilaktyce jak i wsparciu leczenia poważnych schorzeń?
· Jak wykorzystać wiedzę o bakteriach probiotycznych i prebiotykach, którą znamy z opracowań naukowych?
· W pracy z jakim pacjentem i jakimi schorzeniami można wykorzystać terapię mikrobiologiczną?
· Kiedy mówimy o skutecznej terapii i dlaczego przypadkowy probiotyk z apteki może nie działać?
· Jakie nadzieje i możliwości daje terapia mikrobiologiczna i jakie jest miejsce probiotyków zarówno w profilaktyce jak i wsparciu leczenia poważnych schorzeń?
Kraj produkcji: PL
Producent:
PZWL Wydawnictwo Lekarskie Sp. z o.o.
ul. G. Daimlera 2
02-460 Warszawa (PL)
tel: 22 695 48 15
email: [email protected]
Szczegóły
Tytuł: Dysbioza jelitowaAutor: Mirosława Gałęcka
Wydawnictwo: PZWL Wydawnictwo Lekarskie
ISBN: 9788320063721
Języki: polski
Rok wydania: 2021
Ilość stron: 160
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.35 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Pomnik cesarzowej Achai. Tom 1
Fabryka Słów
Już wiem, jak to działa!
Jedność
Kosmiczne święta
Zakamarki
Małpka Wiercipiętka
Wilga
Koniec pieniądza papierowego
DeReggio
Tappi i Kocyk Mocyk
wyd. 2021
wyd. 2021
Zielona Sowa
Gwiazdkowy Prosiaczek
Media Rodzina