Książka zawiera przedmowę z najważniejszymi zaleceniami żywieniowymi dla osób chorych na cukrzycę, zgodnymi z najnowszymi wytycznymi Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego; tabelę wybranych produktów o niskim, średnim i wysokim IG; tabelę zawartości WW w wybranych produktach; talerz całodziennej diety diabetyka z objaśnieniami oraz 100 przepisów, m.in. potrawy z ryb i mięsa, zupy, sałatki, desery. Każdy przepis zawiera wyliczoną wartość kaloryczną i odżywczą oraz wymienniki węglowodanowe i białkowo-tłuszczowe. W publikacji zamieszczono kilkadziesiąt zdjęć potraw i produktów.
Recenzentami „100 przepisów dla diabetyków” są wybitni specjaliści: Prof. dr hab. n. med. Leszek Czupryniak i Prof. dr hab. n. med. Mirosław Jarosz.
Recenzentami „100 przepisów dla diabetyków” są wybitni specjaliści: Prof. dr hab. n. med. Leszek Czupryniak i Prof. dr hab. n. med. Mirosław Jarosz.
Szczegóły
Tytuł: 100 przepisów dla diabetykówAutor: Aleksandra Cichocka
Wydawnictwo: MEDYK
ISBN: 9788366866072
Języki: polski
Rok wydania: 2021
Ilość stron: 192
Oprawa: Miękka
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Kostka papierowa kolor 85x85x35mm
Interdruk
Notes samoprzylepny żółty 75x100 mm
KW TRADE
Notes samoprzylepny Kot
Stickn
Zakładki indeksujące, 200 szt. - pastel
Interdruk