Czy można zmusić olej do tańca, a wodę do wspinaczki? Dlaczego słodkie rzeczy się lepią, a podgrzany cukier ciemnieje? Jak skurczyć jabłko, zrobić karmelki, cukier w kostkach i lizaka?
Dzieci zadają mnóstwo pytań, bo są z natury ciekawe i chcą zrozumieć, jak działa świat. Mali czytelnicy wykorzystują najprostszy składnik - jakim jest cukier - i za jego pomocą sami odkrywają podstawowe prawa nauki, przy okazji świetnie się bawiąc.
Przygody z nauką to seria nowoczesnych książek zachęcających do samodzielnego eksperymentowania i wyciągania wniosków. Jej bohaterami są dzieci, angażujące czytelników do zabawy. Każda zawiera 10
prostych, ciekawych, dostosowanych do wieku doświadczeń z użyciem powszechnych składników.
W serii ukazały się również:
„Jajko. Akademia mądrego dziecka. Przygody z nauką",
„Cytryna. Akademia mądrego dziecka. Przygody z nauką",
„Papier. Akademia mądrego dziecka. Przygody z nauką",
„Balon. Akademia mądrego dziecka. Przygody z nauką",
„Woda. Akademia mądrego dziecka. Przygody z nauką".
Dzieci zadają mnóstwo pytań, bo są z natury ciekawe i chcą zrozumieć, jak działa świat. Mali czytelnicy wykorzystują najprostszy składnik - jakim jest cukier - i za jego pomocą sami odkrywają podstawowe prawa nauki, przy okazji świetnie się bawiąc.
Przygody z nauką to seria nowoczesnych książek zachęcających do samodzielnego eksperymentowania i wyciągania wniosków. Jej bohaterami są dzieci, angażujące czytelników do zabawy. Każda zawiera 10
prostych, ciekawych, dostosowanych do wieku doświadczeń z użyciem powszechnych składników.
W serii ukazały się również:
„Jajko. Akademia mądrego dziecka. Przygody z nauką",
„Cytryna. Akademia mądrego dziecka. Przygody z nauką",
„Papier. Akademia mądrego dziecka. Przygody z nauką",
„Balon. Akademia mądrego dziecka. Przygody z nauką",
„Woda. Akademia mądrego dziecka. Przygody z nauką".
Szczegóły
Tytuł: Cukier. Akademia mądrego dziecka. Przygody z naukąAutor: Cécile Jugla, Jack Guichard
Wydawnictwo: HarperKids
Seria: Akademia Mądrego Dziecka;Akademia mądrego dziecka. Przygody z nauką
ISBN: 9788327658678
Tytuł oryginału: Le sciense est dans le sucre
Tłumacz: Grzyb Katarzyna
Języki: polski
Rok wydania: 2021
Ilość stron: 32
Format: 19.5x22.0cm
Oprawa: Twarda
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Czarnogóra Fiord na Adriatyku
Bezdroża
Pudełko na prezent Galeria Papieru ozdoby drewniane (253003)
Galeria Papieru
Koraliki ABC
Fandy
Czarnogóra light: przewodnik + mapa
ExpressMap
Ivar i zagubiony diplodok
Czarna Owca