Żywienie w chorobach wątroby, dróg żółciowych i trzustki

PZWL Wydawnictwo Lekarskie

  • Rok wydania: 2003
  • Format: 20.0x14.0cm
  • Oprawa: Miękka
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
0 PLN
Nasza cena
29,90 PLN



Chorobami wątroby, dróg żółciowych i trzustki dotknięta jest duża część społeczeństwa. Są to choroby cywilizacyjne, powodowane najczęściej błędami żywieniowymi lub wynikające z pośpiechu, ułatwień technologicznych i skażeń środowiska. Należy uczyć się sięgać po produkty naturalne, zawierające białko, witaminy, mikroelementy, błonnik - niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Natomiast w razie choroby trzeba stosować sprawdzone i skuteczne diety. Takie właśnie gotowe przepisy postępowania przedstawiamy państwu w tej książce.

Producent:
PZWL Wydawnictwo Lekarskie Sp. z o.o.
ul. G. Daimlera 2
02-460 Warszawa (PL)
tel: 22 695 48 15
email: [email protected]


Szczegóły

Tytuł: Żywienie w chorobach wątroby, dróg żółciowych i trzustki
Autor: Wieczorek-Chełmińska Zofia
Wydawnictwo: PZWL Wydawnictwo Lekarskie
Kod paskowy: 9788320028355
ISBN: 8320028353
Języki: polski
Rok wydania: 2003
Ilość stron: 312
Format: 20.0x14.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.385 kg

Recenzje