Chorobami wątroby, dróg żółciowych i trzustki dotknięta jest duża część społeczeństwa. Są to choroby cywilizacyjne, powodowane najczęściej błędami żywieniowymi lub wynikające z pośpiechu, ułatwień technologicznych i skażeń środowiska. Należy uczyć się sięgać po produkty naturalne, zawierające białko, witaminy, mikroelementy, błonnik - niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Natomiast w razie choroby trzeba stosować sprawdzone i skuteczne diety. Takie właśnie gotowe przepisy postępowania przedstawiamy państwu w tej książce.
Szczegóły
Tytuł: Żywienie w chorobach wątroby, dróg żółciowych i trzustkiAutor: Wieczorek-Chełmińska Zofia
Wydawnictwo: PZWL Wydawnictwo Lekarskie
Kod paskowy: 9788320028355
ISBN: 8320028353
Języki: polski
Rok wydania: 2003
Ilość stron: 312
Format: 20.0x14.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.385 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Pomyśl i odgadnij 5 lat
Aksjomat
eins zwei drei kl.1 /podr.ćwicz.kaseta/
Inwestycje
Kawiarenka Bustera
Zysk i S-ka
Piękna marzycielka
Amber
Formy zmniejszenia wysokości podatków w Polsce
Wydawnictwo Naukowe PWN
Ptasie wesele
Jedność
Stosunki międzynarodowe
ATLA 2
Witch. Testy
Egmont