Uprawianie jakiegoś hobby sprawia przyjemność tylko wtedy, gdy prowadzi do sukcesów, a nakład pracy nie przekracza granic rozsądku. Sukces w przypadku warzenia piwa oznacza osiągnięcie wysokiej jakości warzonego trunku. Autor tej książki – piwowar hobbysta z wieloletnim doświadczeniem – podpowiada, jak produkować pierwszorzędne piwo, które nie ustępuje jakością piwom komercyjnym. W poradniku tym znajdziesz mnóstwo informacji niezbędnych do tego, by samodzielnie uwarzyć piwo – od charakterystyki różnych gatunków słodu, chmielu i drożdży, po instrukcje budowy prostych urządzeń niezbędnych do wyrobu tego alkoholu.
Opisano w niej także poszczególne etapy powstawania piwa, m.in. śrutowanie i filtrowanie. Zatem jeśli masz ochotę na monachijskie jasne, austriackie marcowe lub czeskiego pilznera własnej roboty, warto sięgnąć po tę książkę. Informacje w niej zawarte pozwolą niewielkim kosztem i wysiłkiem stworzyć domowy minibrowar.
Opisano w niej także poszczególne etapy powstawania piwa, m.in. śrutowanie i filtrowanie. Zatem jeśli masz ochotę na monachijskie jasne, austriackie marcowe lub czeskiego pilznera własnej roboty, warto sięgnąć po tę książkę. Informacje w niej zawarte pozwolą niewielkim kosztem i wysiłkiem stworzyć domowy minibrowar.
Szczegóły
Tytuł: Domowe warzenie piwaAutor: Richard Lehrl
Wydawnictwo: RM
ISBN: 9788381515283
Języki: polski
Rok wydania: 2021
Ilość stron: 164
Format: 16.5x23.5 cm
Oprawa: Miękka
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Limes inferior
SuperNowa
Jedyne praktyczne przepisy
Bernardinum
Vege kociołkowanie
Sprawdzone przepisy
Sprawdzone przepisy
Studio Emka
Soki i koktajle w minutę
Słowne (dawniej Burda Książki)
Magia polskich ziół
Znak Koncept