Domowe wędzenie żywności. Wyd. VI

RM

  • Rok wydania: 2021
  • Format: 16x22.5 cm
  • Oprawa: Miękka
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
34,99 PLN
Nasza cena
25,39 PLN
Oszczędzasz 28%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł



Domowa produkcja żywności, w tym wędzenie, od lat staje się coraz bardziej popularna. I choć sklepowe półki uginają się od setek wyrobów, to smak domowej szynki jest ciągle nie do pobicia. Czy trudno ją zrobić? Oto wyczerpujący poradnik, z którego dowiesz się wszystkiego o wędzeniu mięs, ryb, owoców morza, serów, a nawet jaj, soli i orzechów w warunkach domowych. Poznasz sekrety przygotowywania boczku, szynki, wieprzowiny, kiełbas, drobiu, dziczyzny, wędzonych serów i wielu innych pyszności. Autor poradnika doradza, jak sporządzić marynaty i peklować; jak uzyskać odpowiednio dymny smak mięs, dobrać właściwą ilość przypraw i soli. W książce podano przepisy na wspaniałe i zdrowe przysmaki. Wyjaśniono, jak zbudować przydomową wędzarnię. Opisano także różnice między wędzeniem na zimno i gorąco oraz omówiono kwestie związane z doborem drewna do wędzenia. Rozsmakuj się w wędlinach i serach domowej roboty!

Szczegóły

Tytuł: Domowe wędzenie żywności. Wyd. VI
Autor: Warren R. Andreson
Wydawnictwo: RM
ISBN: 9788381515061
Języki: polski
Rok wydania: 2021
Ilość stron: 256
Format: 16x22.5 cm
Oprawa: Miękka

Recenzje