Domowa produkcja żywności, w tym wędzenie, od lat staje się coraz bardziej popularna. I choć sklepowe półki uginają się od setek wyrobów, to smak domowej szynki jest ciągle nie do pobicia. Czy trudno ją zrobić? Oto wyczerpujący poradnik, z którego dowiesz się wszystkiego o wędzeniu mięs, ryb, owoców morza, serów, a nawet jaj, soli i orzechów w warunkach domowych. Poznasz sekrety przygotowywania boczku, szynki, wieprzowiny, kiełbas, drobiu, dziczyzny, wędzonych serów i wielu innych pyszności. Autor poradnika doradza, jak sporządzić marynaty i peklować; jak uzyskać odpowiednio dymny smak mięs, dobrać właściwą ilość przypraw i soli. W książce podano przepisy na wspaniałe i zdrowe przysmaki. Wyjaśniono, jak zbudować przydomową wędzarnię. Opisano także różnice między wędzeniem na zimno i gorąco oraz omówiono kwestie związane z doborem drewna do wędzenia. Rozsmakuj się w wędlinach i serach domowej roboty!
Szczegóły
Tytuł: Domowe wędzenie żywności. Wyd. VIAutor: Warren R. Andreson
Wydawnictwo: RM
ISBN: 9788381515061
Języki: polski
Rok wydania: 2021
Ilość stron: 256
Format: 16x22.5 cm
Oprawa: Miękka
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Harry Potter i Kamień Filozoficzny. Tom 1
Media Rodzina
Pierogi z kimchi
Znak Horyzont
Pucio i Misia ubierają choinkę
Nasza Księgarnia
Feluś i Gucio grają w literki
Nasza Księgarnia